Ministrul Petcu și directorul Boza, la unison: sistemul energetic național este pregătit pentru această iarnă


Stocurile de cărbune în centrale sunt duble față de anul trecut, iar sistemul energetic național este pregătit pentru această iarnă. E concluzia ministrului Energiei, Toma Petcu, expusă la o conferință organizată de publicația ”Focus Energetic”.
Sorin Boza, președintele Directoratului CEO, a confirmat, pentru Gorj Domino, că la compania energetică pe care o conduce sunt stocuri de aproape 1,6 milioane de tone de lignit.

În contextul în care anul acesta pregătirile de iarnă au început mult mai devreme decât în 2016, oficialii Ministerului Energiei, susținuți de șefii companiilor din subordine, au dat asigurări că sistemul energetic național este pregătit. Toma Petcu a declarat la conferința “Provocările iernii 2017 – 2018 pentru sistemul energetic naţional”, că stocurile de combustibili pentru iarnă sunt mai mari decât necesarul estimat.

 

“Astăzi, 20 noiembrie, a fost convocat, la DEN, Comandamentul de iarnă pentru a face o ultimă trecere în revistă a tuturor pregătirilor la nivel tehnic. Am luat în calcul în elaborarea Programului de iarnă inclusiv scenarii pesimiste, cu vreme rea și creșteri de consumuri, atât la gaze naturale, cât și la energie electrică. Am majorat cantitățile ce trebuie stocate (apă în lacurile de acumulare, gaze, cărbune). În toate cazurile, stocurile de combustibili pentru iarnă sunt mai mari decât necesarul estimat, unele fiind chiar duble”, a afirmat ministrul Energiei.
Sorin Boza, directorul CEO, a precizat pentru Gorj Domino că stocurile de cărbune sunt asigurate, iar în termocentralele și carierele companiei se află aproape 1,6 milioane de tone de lignit.
”Am participat la prima întâlnire a Comandamentului de iarnă care s-a ținut chiar în sediul Dispecerului Energetic Național, împreună cu ministrul Toma Petcu, cu secretarii de stat Doru Vișan și Andrei Maioreanu, cu președintele ANRE și colegii din companiile împreună cu care avem responsabilități în asigurarea producției și furnizării de energie electrică, gaze naturale și energie termică în această iarnă, iar concluzia întâlnirii a fost aceea că în această iarnă nu vor fi probleme, chiar dacă prognoza pentru sezonul rece previzionează o scădere a temperaturilor, în medie, cu 0,8 grade Celsius”, a spus Boza.

loading...
Loading...

Citește și

Peste 5,8 miliarde de lei vechi, prejudiciu la o PRIMĂRIE din Gorj! Edilul s-a pontat la serviciu deși era în vacanță în Israel!

Camera de Conturi Gorj a transmis la începutul acestei luni Consiliului Local Țicleni raportul de …

Un comentariu

  1. Când toate minciunile lui boza și a sleahtei care l.a inconjurat vor fi evidente va fi prea târziu pentru Gorj. Sleahta nu e alta decât lista de lingăi ai lui mantog, dihan, dar și ai olgutei de Craiova sau ai nevestei lui vasile din Directoratul companiei. Pentru cei care se întreabă, nevasta lui Vasile e șefa ALDE Dolj și cu asta am spus esențialul situației CEOLTENIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: