Minunea Gorjului: Puntea din Mirosloveni, reabilitată cu două sute de mii de lei și-a depășit de 10 ori valoarea de inventar!


O punte din comuna Albeni a fost reabilitată de autoritățile locale cu 200.000 de lei, chiar dacă suma investită în modernizarea construcției este de zece ori mai mare decât valoarea de inventar a bunului aflat în patrimoniul comunei. Lucrarea nu a fost recepționată ea fiind realizată de o firmă din Dolj, fără avizele necesare. Puntea de lux nu este singura ,,minune” cu care se laudă primarul Stan, interesat de traseul său politic și mai puțin de bunăstarea cetățenilor, acesta mai are pe semnătură încă două construcții similare, o altă punte fiind reabilitată cu 150.000 de lei la Bolbocești.

Primarul de Albeni și-a găsit vocația, traseismul de la un partid la altul, spun localnicii, acesta făcându-i curte, în prezent, PNL, anterior adunând voturi la europarlamentare pentru Pro România, apoi pentru UNPR și nu demult trecând și prin curtea PMP. Dar în timp ce edilul își face calcule pentru alegerile locale de anul viitor, calcule necesare să îl mențină în scaunul de primar, Stan cheltuie bani cu nemiluita pe reabilitate, nu construire punți pe care le dă pe mâna unui afacerist doljean cu legături mai vechi în comuna lui Stan.
Deja firma lui Antonie Nicolae a bifat trei astfel de punți, banii astfel investiți depășind de zece ori valoarea construcțiilor de pe domeniul public. Lucrările sunt făcute însă pa foc automat, fără autorizații și cu persoane care nu au calificarea necesară realizării unei astfel de lucrări. Dar acest lucru nu contează pentru primarul pus pe cârpirea punților și îndesarea banilor publici în buzunarul afaceristului de la PROIECT EVOLUTION SRL, susțin revoltați o parte din cetățeni.
De altfel, PROIECT EVOLUTION SRL din Craiova, firmă deținută de doljeanul Nicolae Antonie, același care în 2015 a fost proprietarul unei balastiere ilegale ce funcționa pe raza comunei Albeni, activitatea fiind oprită atunci de polițiștii de la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a reușit să pună mâna iar pe o lucrare extrem de avantajoasă în comuna condusă de edilul Ionuț Stan, titra nu demult presă locală. Practic, constructorul va încasa aproape 200.000 de lei pe o lucrare ce este realizată cu salariați plătiți de primărie. De altfel, doi lucrători, beneficiari de ajutor social din Albeni au fost deja văzuți, și chiar filmați, muncind, recent, în șantierul deschis la puntea intrată în reabilitare. Investiția se realizează tot fără acordul aleșilor locali, asta deși, recent, prefectul județului a arătat, în urma unui control, că investițiile ultimilor ani din Albeni, nu au trecut prin filtrul Consiliului Local, cum cere legea.
Primarul a reabilitat trei punți, Albeni, Bolbocești și Mirosloveni, la prima nefăcându-se recepția finală. Sunt persoane la care le este teamă să semneze dar se bizuie pe amânare până ce problema se uită de către opinia publică.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.