Mischie, baron şi-n puşcărie! Fostul lider PSD, ajutat de conducerea Penitenciarului Tg-Jiu să obţină 102 zile de libertate

Mischie-2013-52

• Nicolae Mischie a publicat două cărţi de după gratii, una în timp record -10 zile

Penitenciarul Târgu-Jiu l-a ajutat pe Nicolae Mischie să obţină peste 100 de zile de câştig la aproape 400 de zile de detenţie efectuată, pe baza unor lucrări ştiinţifice pe care acesta le-ar fi scris în puşcărie. Pentru a putea beneficia de atâtea zile de câştig, Mischie a „publicat” o carte cu aproape două luni înainte de a o termina, după care a mai „produs” una de aproape două sute de pagini într-un timp record: 10 zile!

Regim de pension la puşcărie

Nicolae Mischie se află în Penitenciarul Târgu-Jiu din luna martie a anului trecut, fiind condamnat la patru ani de detenţie pentru trafic de influenţă şi dare de mită în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Din momentul în care a fost arestat şi până în prezent, puterea sa de fost şef de judeţ n-a pălit nicio clipă, dovadă fiind faptul că într-un an de zile a părăsit penitenciarul de şase ori pentru a vizita obiective culturale şi turistice şi a avut parte de o învoire acasă.
Potrivit unor persoane ce au împărţit aceeaşi încăpere cu el, Mischie a avut la un moment dat şi un mic birou personal în care, chipurile, îşi desfăşura activitatea ştiinţifică, dat fiind faptul că îi place să scrie cărţi, aşa cum îi stă bine unui profesor universitar.
De fapt, această pasiune a sa, comună cam tuturor personajelor influente ajunse după gratii, i-ar putea aduce probleme acum lui Nicolae Mischie, după ce a reuşit, scriptic, performanţa să termine două cărţi într-un an, ultima dintre ele chiar în zece zile, lucru pe care nici măcar un scriitor productiv ca Tolstoi n-a reuşit să-l facă. Abnegaţia fostului baron are la bază un interes major faţă de zilele de câştig primite şi care-l aduc pe orice deţinut mai aproape de libertate cu perioade bune de timp. Fără nicio zi câştig, acesta putea fi eliberat condiţionat la data de 18 iulie 2014.

Fals în actele penitenciarului

Nicolae Mischie a executat până azi exact 403 zile din pedeapsă, la care se adaugă un câştig record de 102 zile, iar felul cum s-a ajuns la acesta este halucinat şi miroase a ilegalitate.
Anul trecut, pe data de 25 mai, Mischie anunţa conducerea penitenciarului că are de gând să scrie o lucrare de cercetare ştiinţifică cu titlul „Construcţia Europeană şi Creştinătatea”, vreo 380 de pagini, ce avea să fie terminată în martie anul acesta. Pentru fiecare lună trecută de atunci, el primea, conform Legii privind executarea pedepselor, un câştig de 10 zile pe lună; la 3 zile muncite, primea două de libertate, acest interval de timp fiind dedus, lunar, din mandat.
Ghinionul l-a lovit însă pe fostul baron în februarie anul acesta, când, după schimbarea legislaţiei penale, s-a modificat şi legea de executare a pedepselor, care prevede mai nou să nu se mai acorde mai mult de 30 de zile de câştig pentru o acţiune de creaţie precum cea în care era implicat fostul baron de Gorj, indiferent care era durata de timp necesară finalizării lucrării. Pentru a nu pierde cele 72 de zile de câştig pe care reuşise să le strângă până atunci şi să se aleagă doar cu 30, trebuia făcut ceva urgent, aşa că în actele oficiale ale Penitenciarului Târgu-Jiu, cartea lui Nicolae Mischie figurează a fi publicată pe data de 23 ianuarie 2014, însă cei care l-au ajutat pe deţinut să ajungă la acest rezultat au uitat să şteargă toate urmele ilegalităţii comise.
Şi ca aceasta să fie şi mai crasă, Mischie a cerut să scrie şi cea de-a doua carte, având 174 de pagini, „Godineşti – File de istorie”, pe care „a compus-o” din 27 martie 2014  până pe 05 aprilie 2014, zi în care a şi fost publicată, conform actelor oficiale din dosarul de penitenciar al deţinutului Nicolae Mischie. Acest lucru a făcut ca fostul lider PSD să primească încă 30 de zile câştig şi să fie pus în discuţia comisiei de liberare condiţionată peste numai patru zile, adică la data de 9 aprilie.

Eliberarea condiţionată, amânată cu 2 luni

În prezent, în instanţă se află un dosar pe numele fostului lider PSD, constituit în urma contestaţiei depuse de acesta împotriva deciziei de respingere a eliberării condiţionate, lucru care s-a întâmplat la data de 9 aprilie. Oricât de mult l-ar fi ajutat cei de la penitenciar cu zilele de câştig, n-au putut să-l ajute totuşi cu eliberarea condiţionată din cauza faptului că este considerat recidivist, iar în acest caz măcar o amânare se impunea. Aşa că şi eliberarea sa a fost amânată două luni, până la data de 4 iunie, când situaţia sa va fi analizată din nou de către comisie şi cel mai probabil va fi eliberat. El a fost nemulţumit de decizia comisiei de eliberări şi a contestat-o în instanţă, urmând să se judece în data de 6 mai.
Însă altceva atrage atenţia în dosarul aflat la Judecătoria Târgu-Jiu: în pledoaria scrisă şi depusă la dosar, mai exact într-unul din procesele verbale ale comisiei care a aprobat solicitarea lui Mischie de a elabora o lucrare ştiinţifică, acesta scrie cu propria mână fiind, culmea, nemulţumit de cele 72 de zile de câştig primite: „De ce mi s-au acordat doar 72 de zile? (…) nu mi-au fost luate în calcul nici zilele lucrate în perioada 24.01-15.03.2014”.
Atâta timp cât, oficial, el a publicat cartea pe data de 23 ianuarie şi s-a apucat de cea de-a doua abia pe 27 martie, n-ar fi avut despre ce zile lucrate şi câştig să vorbească decât cel stabilit iniţial, când s-a apucat de prima lucrare ştiinţifică, pe care trebuia să o termine în martie a.c. Cu alte cuvinte, Mischie a scris la prima carte până pe 15 martie şi trebuia să primească doar 30 de zile câştig, potrivit noii legislaţii, însă a uitat acest lucru şi i-a dat de gol pe cei din conducerea penitenciarului.
Surse oficiale din cadrul penitenciarului susţin că în registrele unităţii acesta figurează ca pontat în toată această perioadă, aspect relevat şi în documentele de pe rolul Judecătoriei Tg-Jiu, pentru că atunci când s-au schimbat datele de apariţie ale cărţii, s-a omis ştergerea tuturor urmelor, iar acest lucru impune un control urgent şi temeinic din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la unitatea de la Tg-Jiu, unde se vor va găsi, cu siguranţă, nenumărate dovezi că Nicolae Mischie îi are la cheremul său pe cei din conducerea închisorii.

loading...
Loading...

Citește și

Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!

Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, …

7 comentarii

  1. Din nou un articol bine documentat . Felicitari redactorului .

  2. Redactor-jigodie !Te framanta prea mult Mischie. Pune si tu ” reportaje”de ”acolo” sa ti mai eliberezi creierul!

  3. In cloaca de la pirnaia din Tgjiu nu mai e nimic de mirare felicitari directorului Popescu e meserias

  4. Mai nea ,,gorjanule”,nu cumva tu esti celebrul puscarias Claudiu Matei, sotul mult mai celebrei **** Neli Matei? Te vad cam des cu aprecieri la articolele tale si ale minunatei sotii! Doi natangi si tu si ea,vai de mama vostra!!!!

  5. Nu ,mai cititor in stele , nu sunt Matei daca asta te framanta ( as putea spune in stilul tau ca oricum nu trebuie sa te **** grija ) . Cu privire la dna Matei iarasi cred ca mai bine ar trebui sa te framante cate ****. Vezi ca si altii pot scrie ca tine tot felul de mizerii ? I ti convine mai panarama ? I mi cer scuze cititorilor insa exista cate un marlan care in loc sa aduca contraargumente ataca redactorii si familiile acestora cu astfel de mizerii .

  6. A ajutat multa lume.Nu va bucurati de raul altuia.E ceva de gen Becalii, dar se pricepe la scris.Nea Gigi daca stia cu cartile,era acasa

  7. Vai de mama lui mistrie stiințificu?

    A scris lucrarea cum să furăm sa nu fim prinsi.sau cum sa ajungem si noi baroni mai usor si mai iute din banii nostrii (ai poporului) binențeles stiințific si ioropean?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.