Mischie contestă la CEDO toate procesele

mischie2

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, va contesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) toate procesele din România în care a primit decizii definitive. Mischie este nemulţumit de faptul că nu a beneficiat de procese corecte şi nu a avut voie să îşi facă o apărare aşa cum ar fi trebuit, pentru a nu a ajunge în spatele gratiilor.

Cel mai important proces în care a fost condamnat definitiv şi în care a şi avut câştig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg este cel în care a primit o condamnare de un an de închisoare cu suspendare. Este vorba de celebrul dosar „Arma”, unde primele două instanţe de judecată au decis achitarea lui Nicolae Mischie, considerând că nu sunt suficiente probe pentru condamnarea fostului şef a Consiliului Judeţean Gorj, în timp ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Prima condamnare a lui Mischie

Condamnarea primită în dosarul „Arma” a fost şi prima pentru Nicolae Mischie care a şi depus o sesizare, alături de toate documentele necesare, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Este şi motivul pentru care a fost şi primită mai repede decizia instanţei de la Strasbourg, unde s-a decis şi ca statul român să-i achite lui Mischie daune morale de 3.000 de euro. Vor urma şi celelalte decizii ale CEDO, despre care Nicolae Mischie susţine că îi vor fi favorabile, întrucât, la fel ca şi în dosarul „Arma” nu i-a fost respectat dreptul la un proces echitabil. Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au stabilit că nu au fost audiaţi direct anumiţi martori, iar condamnarea s-a bazat pe declaraţiile din primele instanţe. Fostul preşedinte al PSD Gorj aşteaptă acum verdictul la sentinţa care l-a trimis după gratii. Este vorba de dosarul în care a primit o condamnare de patru ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Ancheta a fost instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fostul Parchet Naţional Anticorupţie. Condamnarea de patru ani de închisoare cu executare a fost menţinută de toate instanţele pe rolul cărora a ajuns procesul.

La mâna CEDO

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, declară că aşteaptă ca judecătorii să se pronunţe în dosarul de corupţie în care a ajuns după gratii aproximativ un an şi jumătate, dar şi în dosarul în care a fost judecat pentru contrabandă de maşini. „Am făcut toate documentaţiile pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, împreună cu avocaţii. Am trimis dosarele la Camera respectivă şi vor fi toate analizate de judecător. Cel în care am fost condamnat pentru contrabandă cu arme a fost primul şi de aceea am primit mai repede decizia. Este una corectă şi demonstrează că sunt nevinovat. Aştept acum şi pentru celelalte plângeri deciziile şi vom vedea care vor fi acestea. Dar sunt similarităţi în toate procesele. Eu am fost primul care am fost pus pe toate listele pentru combaterea corupţiei şi s-a lucrat aşa cum s-a lucrat pentru a fi dat ca exemplu. Acum, cineva trebuie să se gândească dacă de la Consiliul Judeţean a fost luat numai Nicolae Mischie care era preşedinte, că doar nu a lucrat singur în toată instituţia.”, a precizat ex-baronul de Gorj.

Ia din nou în calcul o candidatură

În ceea ce îl priveşte pe fostul său şef pe linie politică, ex-premierul Adrian Năstase, Nicolae Mischie susţine că de la acesta i s-au tras toate problemele penale: „Nu ştiu cum m-au sunat în perioada aia de la Adevărul. Se punea problema cumpărării Deltei Dunării şi le-am declarat că Adrian Năstase şi cumnatul său vor să cumpere Delta Dunării. De aici a început tot scandalul şi a doua zi am şi fost chemat la Parchetul Naţional Anticorupţie. Apoi au apărut şi celelalte dosare, legate de activitatea de la Consiliul Judeţean şi tot. Consider că eu nu am ajuns la închisoare pe drept, dar Adrian Năstase se află acolo unde trebuie să se afle. Răspunde pentru faptele sale şi poate că nu cum ar trebui. Nu am luat încă o decizie dacă voi reveni în viaţa politică. Trebuie să îmi rezolv mai întâi toate problemele din instanţe şi apoi voi lua o decizie. Nu pot să spun că nu mă interesează scena politică, dar voi lua o decizie şi când va fi un context favorabil pentru mine”, a mai spus Mischie.

Fiul e medic în Franţa

Mischie a declarat că a trecut mai uşor peste perioada petrecută în Penitenciarul Târgu Jiu şi datorită familiei. Fiica sa Ioana Maria Mischie este regizor şi scenarist (n.red. citiţi în paginile 8-9 continuarea interviului cu Ioana Mischie acordat ziarului nostru), precum şi doctorand în domeniu, iar fiul este doctor în Franţa: „Mi-au spus, de când am intrat, că să stau fără griji pentru ei, pentru că se vor descurca. Şi am avut o linişte din punctul acesta de vedere. Ei s-au ţinut departe de politică şi au ales domenii în care performează. Ioana are în faţă o carieră de scenarist şi regizor, deci în lumea filmului şi lucrează deja cu specialişti din Franţa, iar Alexandru a fost o perioadă medic la Spitalul Municipal din Bucureşti. Este medic cardiolog şi a făcut două specializări în afara ţării. S-a specializat pe aparatură performantă. În Bucureşti, erau trei aparate similare, dar nu ştiu ce făceau cu ele. I-a spus şi profesoara care l-a coordonat la doctorat că trebuie să plece că se va pierde tot ce a acumulat la specializările din afară, pentru că nu are pe ce să performeze. Aşa a plecat de la un salariu de 1.200 de lei, cât avea la Spital, în Bucureşti, ca medic specialist în cardiologie şi acum este angajat la un spital din Franţa cu un salariu de 4.200 de euro. Ne întrebăm de ce pleacă medicii”, a mai povestit ex-liderul PSD Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!

Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, …

3 comentarii

  1. Un roman adevarat!
    Domnule Mischie o sa te sustinem.
    Gorjul a pierdut enorm prin disparitia d-vs de pe scena politica.
    Ce se intampla acum este un adevarat cosmar.

  2. Nea Mischie e baiat de baiat . El la invatat pe Calinoiu cum sa devina milionar in euro .

  3. O fi furat si Mischie dar e mic copil pe langa actualii conducatori ai judetului .Pe vremea lui Mischie era coada la usa cabinetului sau de Presedinte al CJ pentru angajari . Cum facea cum nu facea dar majoritatea cetatenilor plecau cu problemele rezolvate. In ziua de astazi nici nu mai poti intra in cladirea Consiliului Judetean fiindca a pus Calinoiu jandarmi la usa . Parca ar fi cladirea lui cumparata cu bani de la muma’sa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.