Miting în buricul Târgului cu oameni de la sate! Primarii lui Gorghiu şi Blaga sprijină FNME împotriva CEO

miting-protest-mineri75

FNME a primit autorizaţie pentru organizarea unui miting astăzi, cu participarea a 3.000 de salariaţi din cadrul CE Oltenia. Protestele vor începe în această după-amiază, unde este posibil să participe persoane care nu lucrează în minerit şi energie.

În ultimele zile s-a vorbit despre faptul că federaţia condusă de Dan Pârvulescu nu va reuşi să strângă la miting 3.000 de salariaţi şi, prin urmare, liderii FNME vor fi sprijiniţi de PNL. Astfel, la protestele din centrul municipiului vor veni persoane care nu au nicio legătură cu sistemul energetic, dar care, în opinia lui Dan Pârvulescu, trebuie să participe pentru că problemele CEO au generat dificultăţi majore şi în economia locală.

„Nu sunt angajaţi ai CEO”

Surse din companie anunţă că la miting vor participa oameni de la sate şi chiar membri de partid în opoziţie: „Cu sprijinul primarilor PNL sau al viceprimarilor, care la rândul lor sprijină acţiunile FNME, au fost convocaţi activişti de partid dar şi oameni de prin sate, care trăiau până acum de pe urma furtului de cărbune şi care s-au văzut dintr-o dată fără această sursă. Este vorba despre Bâlteni, Urdari, Fărcăşeşti – Rovinari – unde oamenii au fost afectaţi rău de destructurarea grupurilor care furau cărbune şi au un motiv în plus să urle în Piaţa Prefecturii. Strâng oameni din Drăguţeşti, unde primarul este de la PNL, Câlnic (PNL), Dăneşti (PNL) şi Roşia de Amaradia (PNL). FNME nu are 3.000 de salariaţi pe care să-i aducă la miting, aşa că adună oameni de prin comune care nu au nicio legătură cu mineritul sau cu energia”.

„Am apelat la locuitori fiindcă au dispărut mii de slujbe”

Liderul FNME, Dan Pârvulescu, nu infirmă faptul că la mitingul organizat de această federaţie vor participa şi persoane din afara companiei energetice. „Pe lângă cei 2.500-3000 de salariaţi am apelat şi la locuitorii din acest judeţ. Nu este posibil să fii pasiv când se taie locuri de muncă şi economia o ia la vale, când se taie din drepturi, când Gorjul, în 2012 era pe locul 3 sau 4 ca nivel de salarizare iar acum e pe locul 15. Am aflat că administraţia CEO a tăiat toate cererile de concediu, tocmai ca salariaţii să nu poată veni la miting, dar vor veni cei din schimbul 1”, a mai spus liderul.

loading...
Loading...

Citește și

GREII din SINDICATELE din CEO, PUȘI LA ZID înainte de începerea negocierilor pentru noul CCM

Constantin Crețan îi acuză pe liderii sindicali din CE Oltenia că nu au niciun fel …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.