Modalități de igienizare pentru saltele și perne


Având o casă curată, fără acarieni, este o prioritate pentru noi toți. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor. Există lucruri peste care tindem să trecem, iar altele nu avem idee cum să le abordăm. Acest ultim aspect se aplică, de obicei, la curățarea saltelelor și pernelor.

Saltelele și pernele sunt foarte importante, pentru că vorbim de locul unde dormim. Deși sunt protejate de cearșaf și fața de pernă, este esențial să învățăm să le curățăm. Ignorarea acestei sarcini nu numai că agravează afecțiunile respiratorii, cum sunt astmul sau alergiile, dar poate afecta și aspectul lor.

În plus, atunci când avem cantități mari de praf în casă, poate fi compromisă cu ușurință calitatea somnului. Toate acestea se întâmplă din cauza existenței microorganismelor, care te împiedică să respiri corect. Deși există multe substanțe chimice alternative, cea mai sănătoasă modalitate de curățare și dezinfectare a pernelor și saltelelor este cea naturală, care produce mai puține efecte secundare.

 

Cum dezinfectezi și cureți salteaua
În primul rând, nu este recomandat să întinzi patul imediat ce te-ai trezit. Motivul? Salteaua trebuie lăsată să respire – acesta este dușmanul microbilor – pentru ca ei să dispară de pe saltea. În plus, o poți lăsa în aer liber pentru o zi. Este posibil, totuși, să fie nevoie de ceva mai puternic. În acest caz, îți sugerăm să utilizezi un amestec pe bază de bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale dezinfectante.

Ingrediente
– 2 linguri de bicarbonat de sodiu (20 g)
– 2 picături de ulei de cimbru, ulei esențial de arbore de ceai, ulei de lavanda

Mod de preparare:
Pune într-un vas toate ingredientele, apoi, cu ajutorul unei sticle cu pulverizator, stropește amestecul pe suprafața saltelei și lasă-l să acționze 2 ore. După care, aspiră salteaua, astfel încât să nu rămână urme.

Cum dezinfectezi pernele
Cel mai bun mod prin care poți curăța pernele este spălarea lor la mașina de spălat. După spălare, pernele vor fi curate și dezinfectate.

sursa: clickpentrufemei.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.