MODERNIZAREA UM Sadu, în continuare INCERTĂ


Amendamentul deputatului PNL, Dan Vâlceanu, prin care a cerut bani pentru fabrica de armament de la Bumbeşti-Jiu nu a trecut la vot în parlament.

Liderul liberalilor gorjeni, a cerut, printr-un amendament la Legea Bugetului de Stat pe 2019, să se aloce 23 de milioane de lei pentru modernizarea UM Sadu. Constantin Bobaru spune că este regretabil că iniţiativa a picat la vot. Primarul orşului Bumbeşti-Jiu este de părere că o altă soliţie pentru retehnologizarea uzinei ar fi majorarea capitalului social al Companiei Romarm. “ Este regretabil că o astfel de inţiativă este aruncată la coşul de gunoi. Ar fi fost bine ca acei bani să fie prinşi în buget. În momentul de faţă, am convingerea că acest lucru ar trebui mai bine fundamentat şi mers la Ministerul de Resort pentru a se găsi o soluţie. Soluţia, din punctul meu de vedere, este alta decât prevederea de sume direct în buget. Este foarte greu să ai aceste sume şi să demarezi procedurile de licitaţie într-un timp util. Am discutat cu reprezentanţii ministerului de resort şi soluţia cea mai bună ar fi o majorare de capital al Romarm şi, implicit, al Uzinei Mecanice Sadu pentru a se continua acest demers. Şi acest lucru trebuie făcut însă în baza unei fundamentări. Am avut o discuţie cu actualul manager de la UM Sadu , a făcut o astfel de fundamentare pe care a înaintat-o Ministerului Economiei ”, a conchis Constantin Bobaru.

Loading...

Citește și

Amenzi de peste 20.000 de lei aplicate de inspectorii DSV Gorj!

În perioada 10- 16.02. 2020, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și …

Un comentariu

  1. Bai esti prost?!…Bai esti nebun?!…Chiar si asa…,,Managerul” actual auzi a facut o fundamentare….poate vreun raport cum era obisnuit catre fosta securitate….auzi fundamentare…managerul nu poate deosebi activele de pasive si face o fundamentare…ma lasi?!…ce sa spuna?!…ca oamenii muncesc cu utilaje de un secol?!….Normal ca nu ia nimeni in calcul bascalia asta de fundamentare si nici pe babaul de ,,manager”…sa se duca la pensie sa lase pe altii tineri sa faca treaba si sa nu se agate ca scaietele de ,,capre”….chiar si asa…bai esti prost?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.