miercuri , 16 octombrie 2019 - 10:16

Modificare importanta a unei legi. Ii privește pe TOȚI gorjenii!


Pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren şi inundaţii, Legea asigurărilor obligatorii a locuinţelor va acoperi şi riscul de furtună.
Conform reprezentanţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), se va permite vânzarea poliţelor de către asigurători, intermediari sau PAID. Instrumentarea daunelor va putea fi făcută atât de asigurători, cât şi de PAID. Până acum, instrumentarea daunelor acoperite de poliţele obligatorii pentru locuinţe era efectuată de companiile de asigurare.
De asemenea, prin intermediul noii legislaţii, acţionariatul PAID va fi deschis către orice persoană fizică sau juridică. Totodată, va fi ridicat pragul de deţinere de la 15% la 25%, dar nu mai mult de 30% din capitalul social.
O poliţă emisă de PAID costă 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de materialele din care este construită locuinţa, şi acoperă daunele în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro. La finalul lunii aprilie 2019, PAID avea în portofoliu 1,7 milioane de poliţe. Poliţele obligatorii acoperă pagubele produse de inundaţii, cutremur sau alunecări de teren, produse din cauze naturale.
loading...
Loading...

Citește și

Comerț stradal în buricul municipiului! Piața modernă nu place dar se preferă băncile din oraș

Autoritățile locale motrene au permis comerțul ambulant și primitiv chiar în zona pieței modernizate a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: