sâmbătă , 20 aprilie 2019 - 10:05

Modificări de ULTIMĂ ORĂ: Directoratul CEO va convoca comisia de negociere a CCM. Vezi cu cât VOR CREȘTE SALARIILE!


Angajatorii au obligaţia de a iniţia negocieri colective, în următoarele 30 de zile, pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Codului fiscal, iar termenul de finalizare al acestora a fost stabilit pentru 20 decembrie.
Conducerea Complexului Energetic Oltenia va convoca comisia de negociere a CCM pentru a stabili, printr-un act adițional, cum se vor majora salariile de bază, în contextul noilor modificări fiscale, privind transferul unor contribuții de la angajator la angajat.

Negocieri colective obligatorii

Potrivit recentelor modificări ale actelor normative privind implementarea unor măsuri din domeniul fiscal, în perioada 20 noiembrie– 20 decembrie 2017, angajatorii au obligaţia de a iniţia negocieri colective pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Codului fiscal, începând cu 01 ianuarie 2018, prin OUG 79/2017.

 

Inspectorul șef al Inspectoratului de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu, a declarat că s-au modificat şi termenele de iniţiere şi de finalizare a negocierilor colective, perioada de referinţă fiind 30 de zile, începând cu data de 20 noiembrie.”Procedura este obligatorie pentru toate categoriile de angajatori, indiferent de numărul de salariaţi, conform modificărilor aduse Legii 62/2011 a dialogului social prin ordonanţa mai sus menţionată”, a precizat șeful ITM.

Ce se întâmplă cu salariile minerilor și energeticienilor

În aceste condiții, la jumătatea săptămânii viitoare, se va întruni comisia de negociere a CCM de la CEO pentru a hotărî majorarea salariilor exact cu valoarea ce va fi transferată, ca și plată a unor contribuții, din sarcina companiei în cea a salariaților.
Sorin Olaru, directorul adjunct al Direcției Resurse Umane din cadrul CEO, a dat asigurări că salariile angajaților companiei nu vor fi afectate de noile reglementări în domeniul fiscal.
”Începând de pe 20 noiembrie, adică de luni, avem obligația să încheiem un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă la CE Oltenia care să reglementeze transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Cel mai probabil joi, când se va întruni Directoratul companiei, va fi convocată comisia de negociere. O să stabilim în cadrul comisiei, cu reprezentanții sindicatelor, cum se vor majora salariile de bază astfel încât nici un angajat al CEO să nu fie afectat”, a afirmat Olaru.

loading...

Citește și

Cu MORTUL la plimbare!

Dosar de moarte suspectă pentru o pacientă decedată în Spitalul Motru, la câteva ore de …

6 comentarii

  1. Este foarte bine ca se prevede prin lege trecerea la salariat a contributiilor platite de angajator, dar cei ce fac aceste calcule trebuie sa cunoasca si ceva matematica ,pentru ca ,la un brut mai mare e si o contributie mai mare si in plus pe net ,salariatul trebuie sa castige cel putin 6 procente de la reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, plus reducerea unor contributii si eliminarea altor contributii,atunci cresterea salariului net ar trebui sa fie 12%. Sindicalisti actionati in spiritul legii si nu lasati administratia sa faca ce vrea, luati calcule simple si aveti grija sa nu va abureasca trapadusii cu calcule trigonometrice

  2. Cine da asigurari, pitiponcul asta cu ochelarii purtati ,,,,pe par ? Nu cumva ochelarii devin soiosi de la grasimea parului ?

  3. Dacă dă asigurări Olaru gură de aur,ce mai vreti? Apropo,el e director adjunct la resurse,director plin cine este?Am auzit că nu e nimeni! E ceva să fii adjunctul nimanui,o performanță manageriala!

  4. sa speram ca oamenii astia vor avea salarii mai bune

  5. pebteu o viata mai buna

  6. alta comisie convocata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.