duminică , 20 octombrie 2019 - 7:17

Mori zilnic puțin câte puțin…

Nu știu ce mă supără mai mult. Vremea – cam instabilă, ce-i drept – sau vremurile de afară. Aș opta, fără o analiză prea adâncă, pentru a doua variantă. Discutam, duminică, cu un amic despre starea generală a lucrurilor. Iar omu’ meu a zis o chestie care m-a pus pe gânduri: suntem răi – și înrăiți unii cu/pe ceilalți – și din cauza tuturor chestiilor negative din viața noastră. Venim stresați de la serviciu acasă, ne certăm cu tot soiul de cretini (cu care interacționăm adesea fără vina noastră), nu mâncăm, ne uităm urât când cei dragi încearcă să se bage-n seamă cu noi. Uităm să lăsăm la ușă toate rahaturile din viața cotidiană și intrăm cu ele în casă, unde îi neglijăm pe cei dragi.

Îmi reproșa prietenul meu că inclusiv eu sunt de vină. Că abordez, tratez și discut mereu subiecte cu impact negativ. De genul cine și de ce vrea să păcălească pe celălalt, cine e mizerabilul etc. Am rumegat ideea lui. Mda, are dreptate: scriu de foarte multe ori despre tot soiul de lucruri ce creează o tensiune și mai mare, ce au la bază tot soiul de chestiuni mizerabile. Da, și eu contribui la o stare de stres. În primul rând, provocat mie, apoi celorlalți.

Din cauza faptului că vedem constant extrem de multe lucruri urâte pe lângă noi, avem tendința de a capta acea energie negativă spre propriul eu, de a gândi strâmb, de a privi distorsionat realitatea, de a vedea deformat oameni, situații, acțiuni.

Mergi pe stradă și uită-te la fețele oamenilor, cititorule. O să constați câte ființe triste, îngândurate și/sau foarte abătute există pe lângă tine. Mai mult de atât însă, nu te amăgi: și tu ești una dintre acele persoane ce parcă au uitat să zâmbească. Motive cred că sunt pentru a fi fericiți, doar că… le refuzăm noi. Le fugărim adesea cu o încăpățânare demnă de cauze nobile. Și trist e că nici nu realizăm că facem asta.

Iar când și dacă o facem, e mai mereu târziu. În suflete și-n vremurile de care aminteam mai sus.

Hai, poți începe să privești diferit viața mâine? Ai chiar șansa de a trăi mai mult, știai? Căci stresul (te) ucide.

loading...
Loading...

Citește și

Muie, muie dar cu ce?

Prostia m-a copleșit și nu prostia în sine ci numărul minților care o produc? Muia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: