sâmbătă , 22 septembrie 2018 - 9:05

Mormântul „adevăratului Moş Crăciun” a fost găsit. Descoperirea arheologilor răstoarnă tot ce se ştia până astăzi


Arheologii din Turcia cred că au descoperit mormântul „adevăratului Moş Crăciun”, adică al Sfântului Nicolae. Un cavou intact a fost descoperit sub temelia bisericii Sfântul Nicolae, în districtul Demre din sud-vestul provinciei Antalya. Demre a fost construit pe ruinele cetăţii Myra, acolo unde istoricii religiilor cred că a trăit Sfântul Nicolae în secolul al IV-lea. Până acum oamenii de ştiinţă erau convinşi că osemintele acestui sfânt se află în Bari, Italia.

Ideea generală era aceea că oasele au fost luate de comercianţii italieni în 1087 atunci când Myra, la vremea aceea oraş sub ocupaţie grecească, a fost invadat de turci. La acea dată Sfântul Nicolae era deja unul dintre favoriţii creştinătăţii, iubit pentru generozitatea şi atitudinea sa umilă.

 

Biserica Sfântul Nicolae din Demre este o destinaţie populară pentru pelerini, iar lucrările arheologice se desfăşoară deja de peste două decenii. „Templul descoperit sub biserică este într-o stare foarte bună. Credem că până acum nu a fost deteriorat deloc, însă este greu să pătrundem înăuntru din cauza pietrelor care îl înconjoară. Acestea trebuie analizate rând pe rând şi apoi date la o parte”, a declarat Cemil Karabayram, directorul Asociaţiei Monumentelor din Antalya, citat de BBC.

Acesta a mai spus şi că în timpul studierii vechilor documente au descoperit notiţe care arată că oasele duse în Bari aparţin unui alt preot. Pentru a determina provenienţa exactă a rămăşiţelor, la faţa locului au fost aduse scanere speciale, cu care vor lucra opt academicieni, pentru a încheia cu succes ultimele etape ale investigaţiilor arheologice.

„Ochii întregii lumi vor fi aţintiţi în direcţia noastră. Pretindem că Sfântul Nicolae a fost păstrat în acest templu fără să se deterioreze. Suntem în ultima fază şi, dacă rezultatele ne confirmă ipotezele, turismul din Antalya va beneficia de un monument imens”, a mai spus Cemil Karabayram.

Bunătatea Sfântului Nicolae a devenit legendară de-a lungul secolelor, iar acesta a fost popularizat drept Moş Crăciun, cel care le oferă copiilor cadouri.

sursa: gândul.ro

loading...
Loading...

Citește și

Povestea japonezului care a fost dispreţuit întreaga viaţă pentru că a supravieţuit scufundării Titanicului

Cultura japoneză diferă în privinţa mai multor aspecte de cea occidentală, una dintre cele mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.