Moș Nicolae a ajuns la Mihai Rață și Cristian Rostogolea!

O rază de speranță le-a înviorat, ieri, chipurile tatălui lui Cristian Rostogolea și al Elenei Rață, mama lui Mihai, după ce au primit daruri de la Moș Nicolae. La sediul ziarului, câțiva oameni darnici au adus câte 200 de lei pentru fiecare familie, iar alții au adus haine, încălțăminte, fructe și alimente.

Din bunăvoința unor oameni de suflet, pentru Mihai Rață și Cristian Rostogolea s-au strâns săptămâna aceasta mai multe bunuri și bani, care le-au și fost înmânate familiilor celor doi copii. Astfel, oameni cu suflet au donat bani sau au adus la redacția ziarului nostru haine, fructe și alimente. În pachetele pentru cei doi băieți bolnavi au fost: zahăr, ulei, paste făinoase, făină, dulciuri, fructe, haine, încălțăminte și caiete. Din partea unor tinere, familiile Rață și Rostogolea au primit câte 200 lei fiecare. De asemenea, tineri inimoși din Târgu-Jiu le-au dus celor doi copii (Mihai și Cristian) dulciuri de casă, fructe, hăinuțe și alimente neperisabile. De la aceiași tineri, daruri de Moș Nicolae a primit și Laura, fetița crescută de Ioan Bărbuț și soția sa, din Bălești. Un lucru foarte important care trebuie spus este acela că Ioan Bărbuț, bunicul Laurei, fetița imobilizată la pat, s-a implicat activ în campania noastră de ajutorare a familiilor Rostogolea și Rață. Domnul Bărbuț încearcă să strângă cât mai multe alimente pentru masa de Crăciun a celor două familii. Îi rugăm pe această cale pe toți cei care vor să le facă sărbătorile de iarnă un pic mai fericite, să vină la sediul ziarului nostru și să aducă alimente și îmbrăcăminte pentru cei doi băieți.

Povești tragice de viață

Mihai Rață și mama sa au nevoie de sprijin pentru că cei doi trăiesc din puțin peste 300 lei lunar, bani din care trebuie să achite facturile, să cumpere alimentele necesare traiului zilnic și medicamente. Viața lor este grea, dar se au unul pe celălalt. Elena Rață se chinuiește de ani de zile să facă rost de peste 700 milioane lei vechi pentru a-și trata fiul, Mihai, bolnav de o boală rară și gravă, în străinătate. În toamna acestui an, Elena Rață a fost operată de cancer de sân și acum este internată la Secția Oncologie a Spitalului Județean Târgu-Jiu. Fiul său i-a fost alături în cele mai grele momente.
Cristian Rostogolea, 15 ani, celălalt caz umanitar prezentat în paginile Gorj Domino, este în prezent în spital, la București, acolo unde face tratament cu citostatice. Copilul a rămas fără mâna dreaptă după ce a fost diagnosticat cu cancer. Este crescut de mama sa și de tatăl său vitreg, care îl iubește nespus. Din păcate, cei trei nu se bazează decât pe salariul de o mie de lei al lui Romică Duduială (tată vitreg – n.red.) și pe alocația băiatului. Familia are mare nevoie de sprijin, mai ales că, în perioada sezonului rece, Romică Duduială va lua mult mai puțini bani, deoarece lucrează în construcții.

Loading...

Citește și

ARGUMENT privind crearea Centrului „Constantin Brâncuși” al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

Moștenirea artistică lăsată de Constantin Brâncuși a intrat în conștiința umanității ca unul dintre reperele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.