MOTRU. PROBLEMA certificatelor de CO2 pentru UATAA, dezbătută în CL. CE DECIZII s-au luat


Gigel Jianu dă din nou asigurări că va face tot posibilul să ajute uzina de alimentare cu apă şi agent termic în problema achiziționării certificatelor de CO2.

Marți, seara, în cadrul unei ședințe de îndată a consiliului local, au avut loc discuții pe tema problemelor de la UATAA. Între primarul Motrului și administratorul special al uzinei de agent termic și alimentare cu apă a avut loc și un schimb de replici. Gigel Jianu acuză că Eugen Corcoață nu știe altceva decât să ceară bani, dar nu vine și cu soluții. Edilul anunţă că a pregătit un proiect prin care va solicita bani din fondul de rezervă al guvernului pentru rezolarea problemelor de la UATAA. “Corcoață are un fix, nu știe decât să ceară bani, respinge orice discuție, orice colaborare. Vrea să-i dăm bani fără să ne intereseze ce face cu ei”, a declarat Jianu. Edilul dă asigurări că nu din rea voință nu plătește datoriile către UATAA din lipsa banilor. Primarul dă vina pe consilierii locali ai majorității formate în jurul PSD pentru că nu poate să rezolve din probleme uzinei. Reamintește că, în luna ianuarie, i-au respins la vot proiectul prin care a cerut plafonarea veniturilor angajaților și s-a ajuns la majorarea fondului de salarii pe 2019 cu peste 2 milioane 400 de mii de lei. Gigel Jianu anunță că ia în calcul și varianta achitării datoriilor istorice către UATAA, chiar dacă va rămâne fără bani de investiții și chiar de salarii pentru funcționarii din primărie. „Până pe 30 aprilie, trebuie să luam măsuri foarte drastice. Nu voi lăsa UATAA să aibă probleme cu plata acestor certificate. Voi face toate demesurile pentru necesare pentru ca termoficare, să nu aibă probleme chiar dacă alţii vor avea de suferit. Voi onora datoriile către UATAA pentru că oricum a apelat la instanţă. Voi plăti datoriile, chiar dacă există riscul să rămân fără bani de investiţii şi de salarii”, a declarat primarul.

Corcoaţă: Jianu a tratat cu SUPERFICIALITATE problemele UATAA

Eugen Corcoață acuză că în ședința de îndată de consiliu local la care a participat primarul Gigel Jianu a tratat superficial problema achiziționării certificatelor de CO2. Administratorul special al UATAA a ajuns la concluzia că poziția lui Jianu este contrar intereselor uzinei de termoficare. Eugen Corcoață nu crede în promisiunile lui Gigel Jianu că va încerca să obțină bani din fondul de rezervă al guvernului pentru UATAA. Spune că oricum uzina va obliga primăria în instanță să plătească datoriile istorice. Corcoaţă afirmă că în acest sens are și hotărâri judecătorești definitive. “ Domnul primar a tratat superficial problema UATAA. Primăria Motru este cel mai mare datornic către uzină. I-am cerut să-şi plătească datoriile. Răspunsul nu a fost deloc unul îmbucurător. Mi s-a spus că nu sunt bani. După cele întâmplate mă face să cred că poziţia primarului este contrară intereselor noastre. Nu cred că poate obține, acum, bani de la guvern pentru UATAA. Un astfel de sprijin se alocă doar pe final de an”, a conchis administratorul special al uzinei de termoficare.

loading...
Loading...

Citește și

LIDER FNME, despre STRATEGIA ENERGETICĂ: E important să devină LEGE

Noua strategie energetică a României nu mai prevede închiderea a 5 unităţi miniere din cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: