Muncă „la negru” în Târgu Jiu și Rânca! Ce amenzi au primit angajatorii!

Şase persoane care munceau fără forme legale de angajare au fost descoperite, săptămâna trecută, în urma acţiunilor de verificare efectuate de inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată. Trei dintre acestea prestau activitate în municipiul Târgu-Jiu, la un angajator din domeniul construcţiilor, iar celelalte trei în Staţiunea Rânca, la un angajator ce oferă servicii de cazare şi alimentaţie. În cele două cazuri, au fost aplicate amenzi în valoare de 120.000 de lei.

“În perioada 04-08.02.2019, au fost efectuate 27 de controale ce au vizat respectarea legislaţiei în privinţa relaţiilor de muncă, fiind aplicate sancţiuni la 12 angajatori, în cuantum total de 140.500 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj .

Opt angajatori care au încălcat normele securităţii şi sănătăţii în muncă au fost sancţionaţi, în perioada amintită, de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul respectiv, amenzile aplicate cumulând 16.500 de lei.

Una dintre sancţiuni s-a acordat în urma unui accident soldat cu incapacitatea temporară de muncă a angajatului. Incidentul a avut loc în luna decembrie 2018, într-o subunitate a unui producător energetic, acesta fiind amendat, după depunerea dosarului spre avizarea I.T.M. Gorj, cu 7.000 de lei pentru neasigurarea  de echipamente conforme.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.