Muncă la NEGRU la o carieră PRIVATĂ din Gorj

În urma unui control inopinat, efectuat în data de 08.11.2018 de către inspectorii de muncă cu atribuții în domeniul relațiilor de muncă, a fost depistat, în perimetrul unei exploatări experimentale a resurselor de lignit, un bărbat care presta activitate fără a avea încheiat, cu societatea comercială pentru care lucra, contract individual de muncă în formă scrisă. În urma definitivării controlului la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, angajatorul a fost amendat cu suma de 20.000 de lei și s-a dispus, ca măsură obligatorie, înregistrarea contractului individual de muncă, pentru persoana identificată muncind fără forme legale de angajare, în baza de date administrată de  Inspecția Muncii cu registrele generale de evidență a salariaților transmise de angajatori.

În domeniul securității și sănătății în muncă, în perioada 05.11.2018-12.11.2018, au fost raportate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj șase accidente cu incapacitate temporară de muncă, trei dintre acestea fiind înregistrate la același angajator. ”Evenimentele vor fi cercetate de către persoanele juridice în cadrul cărora s-au produs, dosarele fiind depuse ulterior spre avizare la inspectoratul teritorial de muncă. În urma analizării acestora vor fi luate măsuri de către inspectorii de muncă, dacă se impun. Pentru evitarea unor astfel de incidente și a eventualelor sancțiuni din partea instituției noastre, recomand angajatorilor prevenția prin respectarea normelor securității și sănătății în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef I.T.M. Gorj.

 

loading...
Loading...

Citește și

Reținut după ce a furat dintr-un magazin din Prigoria alimente și ALCOOL de peste 2.500 lei!

La data de 21 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.