Muncitorii de la stadion fac duș cu apă din pet-uri și se schimbă după gard. Patronul Cosoroabă și-a tras limuzină de 30.000 de euro

colaj

Bătaia de joc la adresa muncitorilor care construiesc noul stadion de la Tg-Jiu nu are limite: antreprenorii nu le-au pus la dispoziție vestiare și nici măcar o sursă de apă pentru a se putea spăla.
Claudiu Ionel Cosoroabă, patronul firmei Evocoserv SRL Tg-Jiu, cea care a execută, în subantrepriză, o parte din lucrări, pare că nu a fost afectat de amenzile primite în urma controalelor inspectorilor ITM Gorj, tocmai pentru nerespectarea condițiilor de muncă și continuă să încalce până și regulile elementare de omenie. În timp ce muncitorii se schimbă pe unde apucă și se spală la pet, Cosoroabă face profit și se plimbă într-o limuzină Mercedes de 30.000 de euro.

cosoroaba2

Muncitorii se chinuiesc pe șantier…

vestiar1

dus

Mai mulți muncitori ai firmei Evocoserv SRL Tg-Jiu, cea care execută o parte din lucrările la noul stadion din oraș, se schimbau, ieri, de echipamentul de lucru, chiar după gardul metalic al șantierului, montat pe marginea bulevardului. În lipsa unor vestiare și a unor dușuri amenajate, oamenii și-au pus pungi din plastic sub picioare și au reușit să se spele turnându-și fiecare apă din pet-uri, încălzită la soare. Muncitorii, vizibil jenați de situație, au refuzat să facă declarații în legătură cu condițiile de muncă, de teamă că ar putea fi dați afară.
Problemele pe șantierul Evocoserv nu sunt noi, administratorul societății a fost sancționat de două ori în ultimele luni de către inspectorii ITM Gorj pentru lipsa echipamentului de protecție, dar și pentru că nu s-a respectat repausul săptămânal. Mai mult, la finele lunii aprilie, un salariat al firmei, a fost luat cu ambulanța de pe șantierul de la stadion după ce a căzut de la câțiva metri, de pe o schelă. La vremea respectivă, omul de afaceri Claudiu Cosoroabă s-a arătat iritat de prezența ziariștilor pe holurile UPU și le-a spus acestora că îl enervează.

cosoroaba1

…Cosoroabă face profit și abia mai suportă condițiile din Mercedes

fax

În timp ce muncitorii nu au nici măcar un vestiar din tablă în care să se schimbe, afaceristul Cosoroabă face eforturi să nu răcească de la clima ultimului model de Mercedes GLA Class pe care și l-a achiziționat și a cărui valoare se cifrează în jurul a 30.000 de euro.
Odată cu încheierea contractului prin care a subcontractat o parte din lucrări, de la firmele ACI Cluj și CON-A Sibiu, Cosoroabă și-a revigorat afacerile: anul trecut, firma sa a înregistrat un profit de 26.000 de lei, în condițiile în care, în anul anterior generase pierderi, iar cifra de afaceri i-a crescut la aproape 130.000 de euro.
Nici titularele contractului nu au stat prost anul trecut, după ce au câștigat contractul pentru construirea stadionului de 22 de milioane de euro, de la Tg-Jiu. ACI Cluj a făcut un profit de 440.000 de euro, iar CON-A Sibiu a înregistrat câștiguri de 3,6 milioane de euro.
În privința condițiilor oferite de constructorii de la stadion, un singur lucru mai trebuie menționat: la jumătatea lunii trecute, la o bursă a locurilor de muncă, din zecile de șomeri care dețineau diverse calificări în construcții, doar patru au acceptat oferta acestora.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

14 comentarii

 1. Sa începem cu concluzia finala: zecile de șomeri! Șomeri de Gorj, putori cu patalama, de ce sa meargă la munca daca vine ” somajul” ! Si parca doar la Gorj si Vaslui , e generalizată situația calității si caracterului forței de munca! Un absolvent de liceu , fara sa treacă de proba bacalaureatului știe ca ” Titularii de contract” se numesc ANTREPRENORI! Se minuneaza Matei de revigorarea cu 130.000 de euro😄😄😄😄😄 a cifrei de afaceri a firmei ” subiectului” ! Bai Matei, ati ” întinat” principiile șpăgii , tu si ziaristul ăla de cerea 3000 sa-i facă primari pe la Mureș! Cam cât ai stat vere la pușcărie, ai pierdut contactul cu lumea afacerilor! Suma asta o face o firma de construcții in Bucuresti , Cluj,Timișoara -intr-o zi! Al dracu Cosoroaba asta, constatam ce piele tare si ce arici pe buzunar are! Cam cât ar fi fost suma , Matei? Așa , ” subțire ” de Gorj? Cred ca termina ăștia stadionul si nu mănâncă si burta ta nimic, nici nu Reușești sa-l scoți pe Cosoroaba, sa ” intre ” ăla de ți-a dat pontul!

 2. Ia-l si tu la întrebări pe Făget, bai Matei! Te-am Guard de unde mânca și burta ta e în faliment! Cosoroaba cu Mercedes si tu cu troleibuzul,nu e corect! Ai mare grijă, nu pu mâna pe bani,daca-ti fac flagrant devii recidivist😁😁

 3. intrebatil pe carciumaru cum a permis ca acest paton sa ia lucrari la stadion,ce comisioane a luat acest primar,am lucrat timp de doua luni la aceasta firma .se stie ca una dintre placi are fisuri si cei de la aci nu iau masuri,lucrurile stau kiar foarte rau acolo,sa faceti o ancketa si o sa vedeti ka toata lucrarea e praf,inspectoratul in constructii trebuie sa se sesizeze.

 4. Draga Coco, la o simpla constatare, luand in considerare cum scrii, tragem concluzia ca, daca ai lucrat la stadion, cu siguranta nu ai fost inginer sau manager de proiect! Nu-l cunosc pe Cosoroaba si nu sunt sustinatorul lui Carciumaru, chiar ma dezgusta actiunile lui! Numai ca, el nu are nicio legatura cu proiectul si constructia stadionului! Lucrarea e finantata de Ministerul Dezvoltarri, are antreprenor,are diriginte de santier,Inspectia in Constructii cu sigurantra e cu ochii pe ei, este institutia care certifica la final receptia calitativa a lucrarilor! Sa vii cu basme gen fisuri in betoanele armate,ca totul e praf si urmeaza sa se prabuseasca la inaugurare, fii bai COCO(matei??????) in toate mintile!

 5. Matei, vorbeste domn’le frumos de acest Cosoroaba, poate o sa-ti imprumute si tie Mercedesul lui, sa nu mai circuli cu troleibuzul. N-ai reusit sa iei si tu acolo de-o ciorba,pacat!

 6. bai vali sau cum teo kema sclavule ce esti.iati bilet de la cosoroaba si vezi ce naiba se intampla prostule.sti kiti oamei=ni au fost la cosoroaba la inceput 100 fraiere si au mai ramas 20 poate.sti kati ingineri a skimbat cosoroaba 7.intreabal pe clementin de la aci de cate ori a vrut sal dea afara si nu a putut di cAUza astora de la judet gasco ce esti.iati bilet si dute sa vezi lucrarea ce o face evo coservul gunoiule.

 7. si inca ceva bai sclavule de vali.toti oameni de incredere ai lu cosoroaba au plecat.sa sti k de exemplu ce turna azi maine dupa doua zile faramau ce au construit.sti k la avut om bolnav de epilepsie prostule care esti tu si a fcut criza si itm nu sa sesizat.papagalule care esti tu cosoroaba e sageata.la lucrare sa sti.o sa fie dat afara cat de curand si nu o sati mai dea si tie ceva cas gsco.

 8. Probabilitatea cel ce a avut o reacție la postarea ta a semnat Vali, este extrem de mare probabilitatea( nu știi tu ce e aia) sa-l cheme chiar Vali! Si extrem de mică sa fi avut inspirația părinții tai sa-ți pună același nume cu un perus( nu știi tu ce e acele)- COCO!Coco, eu sunt inginer cu o vechime de 30 de ani,când , după lipsa capabilității de a buchisind doua cuvinte , probabil nu te-a prins clasa a 6-a la scoala, tu nu erai născut! Pai daca tu ai plecat din colectivul unde zice redactorul ca erați sclavi, cine zice , ăla e? Pai daca si lucrezi cum te exprimi in scris, dobitoc si incompetent, normal ca aveați soarta lui Manole? Cine turna betoane, cine meșterea la cofraje si armăturii, Cosoroaba? Dobitocii ca tine, angajați zilieri , luați cu arcanu după ce va prezentați pe Șantiere si va oferiți serviciile? Unde ai învățat dobitocule meserie? Ce scrie pe diploma ( nu știi tu ce e aia) ta de competente? Erai băiatul cu apa si matura? Ce firma din Gorj , care ar fi vrut sa construiască stadionul , are forța de munca si oameni competenti? După ce luați banii pe 15 zile, direcția Piața Mare, mici si bere si veniți peste 6 zile când va dispare alcoolul( pe limbata BEUTURA) din cap!Mars la furat, hahalera! Ți se pare ca am luat noi partea cuiva, daca e incompetent! Daca esti așa de meseriaș, sunt 50 de metri pana la ” organ”! Sesizează nedreptatea daca ai ” sanje in instalație” , sa scriu sa pricepi si tu!Semidoctule( nu, nu e înjuratura, e de bine)

  • Paradoxal ”COCO” este absolut necesar iar Cosoroaba este curajos! Coco nu stie ce are de facut si nici sa faca bine,prostia lui e inefabila insa fara el se ”vede”treaba ca nu se poate!Cei buni in constructii plecara din tara pentru bani mai multi fie lucreaza pe cont propriu sau nu a avut norocul Cosoroaba sa-i ”intalneasca” ca sunt foarte putini si uite asa vedem si auzim de enormitati in constructii ….adevarate ”cancanuri”, rasu-plansu!

 9. Pe la începutul lunii, un redactor avea o ” revelație”,cu lucrurile mărunte care ne macină viata-casa,autoturismul,blonda din dreapta altora! Acum m-am dumirit;la ședințele de redacție stă în fața lui Matei!Si a priceput frământările lui freudiene! Si concluzia e ca va câștiga Matei! Dacă mai are Cosoroaba 3-4 meseriași cum e COCO, pierde și contractul,leasingul îl lasă fără limuzina!Si nici în stadion nu o să stam liniștiți într un județ cu 50.000 de „COCO”! Coco Instalator,Coco Zidaru, Coco primarul,Coco Polițistul,Coco Învățătorul,etc! Doamne, ce de Coco!

 10. domnilor coco sau cum se numeste are dreptate.si eu am lucrat la evo coserv si am plecat mai recent.as este una dintre placi este fisurata,oameni nu au unde se skimba sau face dus apa nu se da ,e rau ce mai.suntem vreo 20 care o sa depunem declaratii.am vrut sa plecam,cosoroaba a zis k nu ne mai da bani.nu mai are oameni.deci va rugam sa va duceti sa vedeti lucrarea di interior si apoi sa vorbiti.as este nu trebuia sa mai continuam dak sa lucrat sa prost.

  • Pai cine a lucrat „asa prost”, draga Mircea G? Eu, George, Vali, Ionut,Alin ? Sau INNA care revine cu o postare pentru o nevinovata si neobservabila cacofonie si care bine concluzioneaza pentru noi situatia de rasu-plansu in care ne aflam? TU SI COCO!!! Coocoo!!SI MAI SI RECUNOASTETI CA SUNTETI CARPACI ANGAJATI PE POST DE ” CALIFICATI” ! DACA PE PATRON IL CHEMA MOROSANU VEDEATI VOI ” LICHIDARE SI AL 13 -LEA SALARIU”! Si voi, cei 20 unde va duceti sa ” da-ti declaratii”? Cumva autodenunturi de purtatori ilegali de prostie si nepricepere? Nu e inca incriminata cu toate ca ar fi necesar!

 11. Domnule Mircea, dacă o placa este fisurata, nu Cosoroaba este de vină… Asta asa ca sa o spunem pe fată! Nu cred ca el a turnat placa, ci unu ca tine si ca cel de mai sus ce comentează sub pseudonimul: coco. Măcar dacă veniți si faceti acuzații, încercati sa scrieti cat de cat corect, nu zic, toti mai greșim, dar sindromul k, virgulele, chiar si cratimele, pe noi ăștia de citim, ne cam pun în dubii legate de coeficientul vostru (nu pot sa spun dumneavoastră) de inteligență. Asta sa nu mai zic de lipsa de bun simț a lui coco, venind aici si jignind fără să se gândească că poate vorbește cu un om ce are studii, asta o zic şi eu asa, legată de bunul simț în societate. Si ca o paranteză, dacă au fost 100 de oameni şi au rămas 20, este normal ca i-a dat afară pe aia 80 dacă erau buni de nimic, sau dacă veneau 2 zile si 5 erau în concediu, mie unul mi se pare destul de corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: