miercuri , 19 februarie 2020 - 19:53

Mură-n gură pentru juriștii Primăriei Tg-Jiu! Iată contractul de comodat dintre Clubul de Fotbal Pandurii și municipalitate și cine l-a prelungit cu încă 5 ani!


Reprezentanții municipalității nu au lămurit problema condițiilor în care se poate închiria noua arena sportivă de la Tg-Jiu, iar controversele s-au accentuat, după ce echipa de fotbal Pandurii Viitorul Tg-Jiu și-a manifestat intenția de a juca la finele acestei săptămâni pe stadionul inaugurat recent.
Reacția a venit imediat din partea administratorului special al Clubului de Fotbal Pandurii Tg-Jiu: ”Închirierea Stadionului Municipal din Târgu Jiu, de către Primăria Târgu Jiu, către alte entităţi sportive, fără acordul Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, este ilegală şi abuzivă”, se arată într-un comunicat al clubului de fotbal.
Potrivit documentelor, între Primăria Tg-Jiu și Clubul de Fotbal Pandurii Lignitul există un contract de comodat, încheiat în anul 2005, care-i dă acestuia drept de folosință gratuită, printre altele, pentru terenul de joc, iar acordul expiră la data de 31 martie 2020, numai că, o hotărâre a Consiliului Local Tg-Jiu prin care a fost suspendat acel contract de comodat, pe perioada construirii stadionului, îi prelungește valabilitatea documentului cu încă 5 ani.

Istoria unui comodat

Este clar: contractul de comodat pentru terenul de fotbal din incinta stadionului este în vigoare încă cinci ani! Dacă juriștii Primăriei Tg-Jiu au aprofundat abac-ul și știu să numere până la cinci, lucrurile sunt evidente.
În 26 aprilie 2005, între Primăria Municipiului Tg-Jiu și Clubul de Fotbal Pandurii Lignitul Tg-Jiu, a fost încheiat un contract de comodat prin care se acorda clubului folosința gratuită a bazei sportive din incinta stadionului, adică a celor trei terenuri de fotbal, pistă de atletism, sauna, bazin de refacere/recuperare, pe o perioadă de trei ani, începând cu data de 1 aprilie 2005.
În septembrie 2006, având în vedere unele investiții efectuate de către clubul de fotbal, durata contractului a fost prelungită, printr-un act adițional, la zece ani, adică până în 2015.
Contractul de comodat a mai fost modificat de câteva ori, prin adăugarea unor obligații pentru Clubul Pandurii, dar și în momentul în care municipalitatea a pus la dispoziția acestuia terenul pe care a fost edificat sediul Centrului de Copii și Juniori. Clauzele contractuale prevăd că toate investițiile cu destinație strict sportivă trec, după încetarea contractului, în patrimonial municipiului Tg-Jiu, fără despăgubiri.
În final, prin decizia unanimă a consilierilor locali din luna iunie 2011, durata contractului a fost modificată din nou, de la 10 la 15 ani, acesta urmând să înceteze la data de 31 martie 2020.

Numai că…

… tot consilierii locali, cu excepția liberalului Eduard Berca, la data de 15 aprilie 2014, au aprobat suspendarea contractului de comodat și a actelor adiționale, în vederea efectuării unor lucrări de extindere și modernizare a Complexului Sportiv Municipal Tg-Jiu.

Iată un extras din procesul verbal al ședinței: „La şedinţă participă domnii consilieri: Berca Eduard Marius, Birău Ramona Irina, Buleteanu Constantin, Giorgi Gabriel, Dascăl Iulian, Luca Liliana, Mergea Nicolaie, Nădrag Matei, Paraschiv Mihai, Pătrăşcoiu Traian, Popescu Aurel, Popescu Grigore Iustin, Popescu Maria, Predescu Nicolae, Rădulescu Alin, Roibu Dincă – Petrişor, Roman – Bărbuţi Ion, Tauru Ion – Emilian, Vînă Dumitraşcu Iulia Diana. Întârzie domnul consilier Tudor – Drăghici Adrian – Marcel. Din partea Primăriei Municipiului Tg-Jiu participă: Grigore Jianu – director DAPL, Raul Chiriac – șef Serviciul Investiții și Costinel Grindeanu – șef Serviciul Patrimoniu.
Proiect de hotărâre privind suspendarea contractului de comodat și a actelor adiționale încheiate cu C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu pe durata transmiterii imobilelor la Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A.
Punctul 1 al ordinei de zi –
Raul Chiriac – șef Serviciul Investiții – o să fac un rezumat al celor 4 obiective pe care ledesfășurăm împreunăcu Compania Națională de Investiții. Noi am depus încă din 2006 aceste proiecte, se ia în ordinea priorității. E vorba de modernizarea stadionului municipal, construirea a două săli de sport și un bazin de înot.
Domnul consilier Berca Eduard – dacă suspendăm contrcatul cu Pandurii, se mai poate folosi terenul de către echipa de fotbal?
Domnul Grigore Jianu, director DAPL – pentru transmiterea lor trebuie să facem aceste formalități, nu va fi afectată competiția și terenul de fotbal. Proprietatea rămâne a Municipiului, nu se transmite decât folosința gratuită. Această problemă o să intervină doar în momentul în care o să înceapă aceste lucrări, deocamdată suntem în faza incipientă a documentației, iar începerea lucrărilor va avea loc după terminarea competiției, iar suspendarea va fi doar pe perioada lucrărilor de investiții efectuate.
Nu mai sunt alte discuţii şi se trece la vot. Pentru aprobare votează: Birău Ramona Irina, Buleteanu Constantin, Giorgi Gabriel, Dascăl Iulian, Luca Liliana, Mergea Nicolaie, Nădrag Matei, Paraschiv Mihai, Pătrăşcoiu Traian, Popescu Aurel, Popescu Grigore Iustin, Popescu Maria, Predescu Nicolae, Rădulescu Alin, Roibu Dincă – Petrişor, Roman – Bărbuţi Ion, Tauru Ion – Emilian, Vînă Dumitraşcu Iulia Diana. Se abține domnul consilier Berca Eduard. Se aprobă cu 18 voturi pentru și o abținere”.

Stadionul din Tg-Jiu a fost recepționat…

… la finele lunii octombrie 2019, iar de atunci contractual de comodat a fost repus în termen? Este o întrebare la care juriștii Primăriei Tg-Jiu nu știu răspunsul, dar post să-l afle dacă citesc punctul 2 al hotărârii: ”Contractul se suspendă până la finalizarea lucrărilor de investiții efectuate de Compania Națională de Investiții CNI SA”.
În aceste condiții, Clubul de Fotbal Pandurii Lignitul Tg-Jiu are tot dreptul să amenințe cu plângeri penale și să opineze că ”Orice demers de închiriere a bazei sportive, fără acordul clubului Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, va fi considerat un abuz”.

Loading...

Citește și

1,3 milioane debit la CEO. Insolvența UATAA încă un an de zile, aprobată în ședința de CL!

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru și-a prelungit insolvența cu încă …

Un comentariu

  1. rezolvare simpla! nu se poate faca inca o hotarare de consiliu care sa suspende din nou contractul de comodata pana in 2100??nici prima hotarare nu a avut nevoie de aprobarea clubului pandurii, de ce ar avea nevoie asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.