Mustrarea scrisă de la primărie scapă turma?

O bună parte a presei aștepta/așteaptă să vadă rezultate în ancheta cerută de primarul Marcel Romanescu privind întârzierea cu care i-a fost adus în fața ochilor raportul ANAF despre presupuse inginerii financiare făcute de foști ori actuali barosani din primărie. În egală măsură, toată lumea vrea să vadă rezultatele solicitării consilierilor PSD&Co. de identificare a responsabililor de scoaterea din clădirea primăriei a acelui raport buclucaș. Căci nu e tocmai legal, ce-i drept, să faci asta. Ambele fapte, de fapt, constituie nereguli cu tentă penală.

Iată că ieri a apărut un prim rezultat al demersurilor celor două tabere de combatanți. Constantin Răduțoiu, șeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Tg-Jiu, a primit mustrare scrisă. Concret, domnul în cauză apare menționat ca fiind responsabil, printre alții, de neregulile pe care ANAF le-a identificat. Tot el conduce aparatul juridic al primăriei și trebuia să urgenteze prezentarea raportului de control către primar… Chiar trebuie să ne urcăm într-un F-16 pentru a vedea taman de acolo că aceste două aspecte sunt într-o opoziție clară?! Chiar suntem luați de proști în halul ăsta încât să suspectăm că respectivul compartiment ar fi alergat într-un suflet să-i arate noului primar (pe care aproape nimeni din primărie nu l-a dorit!) un act care arunca niște semne de întrebare la adresa șefului acelui compartiment?!

 

Nu. Lucrurile au fost – și sunt – simple de când a apărut în spațiul public acel act de imputare din partea ANAF. Doar că nu există suficientă forță, deocamdată, pentru a se lua măsurile necesare cu persoanele în cauză. Evident, timpul va dovedi cine și de ce anume s-a făcut vinovat în acest caz. Momentan sunt mai multe chestii în derulare…

Am stat, m-am gândit și răzgândit. Și asta de vreo două-trei ori pe tură. Totul în ideea în eram convins că oricum anonimii de serviciu vor sări în sus cu noi și noi „argumente logice” privind caracterul de veridicitate al celor afirmate de mine. Cum intuiesc că vor fi noi invective total lipsite de sens, am decis să abordez subiectul chiar cu riscul de a fi acuzat, de către mințile „luminate” ale Universului (cunoscut și necunoscut), că am acțiuni partizane mandatului de primar al lui Marcel Romanescu. Nu, nu am așa ceva.

Realizez că un material deranjează – prin prezentarea unor realități privite dintr-o perspectivă personală – după numărul celor care mă înjură, sub protecția unui relativ anonimat, sau al cuvintelor deseori utilizate greșit (ce să-i faci, limba română nu e tocmai lejer de utilizat, fiind destul de complexă!), dar care să arate câtă dreptate au unii. Sau alții… Noi să fim sănătoși!

Voiam să adaug și P.S., dar am renunțat.

loading...
Loading...

Citește și

Servicii ZERO!!!

Teoretic și practic, suntem obligați să interacționăm cu Europa și, implicit, cu restul lumii. Iar …

2 comentarii

  1. Nenicule, te-ai si vazut intr-un F-16? De ce nu intr-un MIG-21 Lancer, ca este acelasi drac, sicriu zburator din care poti usor cat de impodobit va fi orasul cu ocazia sarbatorilor de iarna?In rest, acelasi penibil mazgalitor de hartie, dar si aceea neigenizata.

  2. …..usor sa vezi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.