N-o să crezi cu ce trebuie să vii de acasă pentru a-ţi merge bine în cuplu!

probleme-cuplu

Cercetătorii – britanici şi americani – se întrec în ”descoperiri” atunci când vine vorba de viaţa de cuplu. Unul din cele mai recente studii pe acest domeniu arată că viaţa de cuplu merge mai bine dacă cei doi parteneri povin din familii numeroase, cu mulţi fraţi.

În cazul acestora probabilitatea unui divorţ este mai mică. Cel puţin asta e concluzia la care a ajuns profesorul Doug Downey, sociolog la Universitatea din Ohio, citat de Agerpres. El a studiat datele referitoare la circa 60.000 de americani, intervievaţi între anii 1972 și 2012. După ce a luat în considerare factori ca educaţia, statutul socio-economic, structura familială, originea etnică, vârsta în momentul căsătoriei şi convingerile religioase, profesorul consideră că, indiferent de generaţie, fiecare frate şi soră în plus asigură o ‘protecţie’ împotriva riscului de divorţ.

Autorul studiului arată că apartenenţa la o familie numeroasă duce la dezvoltarea unui ansamblu de ‘competenţe de negociere’ în relaţii și îndeosebi în conflicte. Acest lucru ar spori empatia şi capacitatea de a rezolva problemele.

Profesorul Downey se întreabă dacă nu cumva creşterea numărului căsătoriilor care sfârşesc cu divorţuri nu se datorează micşorării constante a familiilor, existând tot mai puţine familii numeroase.

Loading...

Citește și

Greşeli pe care le faci în timpul sexului

Ai stricat vreodată atmosfera cu ceva ce ai spus sau cu un anumit gest deplasat? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.