Ne doare-n cur!

mihaela-horvathIohannis. Klaus Werner Iohannis nu a făcut nicio crimă la Târgu Jiu.

A venit doar să marcheze. Indiferent ce.

E un preşedinte de ţară, mut de obicei, care a avut proasta inspiraţie să încerce să se identifice cu vârfurile locale, cu valorile zonei târziu sacralizate. Poate, şi dorinţa de a se amesteca într-un cotidian târgujian, de a fi o clipă cetăţean de–al locului, de a împărtăşi unicitatea unui moment la Masa Tăcerii în calitatea de şef de stat.

A fost ca atunci când familia regală din Marea Britanie, care l-a vizitat pe preşedintele american sub bliţurile aparatelor de fotografiat, regalul, deci nobilul englez, a muşcat cu poftă dintr-un… hotdog. De dragul publicităţii, un compromis a sudat două naţii. America a aplaudat, chiar dacă Anglia a înghiţit în sec, ca după un act de ţărănism. De dragul relaţiilor bilateral-necesare (mai ales comerciale), totul a fost vopsit inspiraţional într-un optimism general, vitalizant, şi care a transformat patronii acelor ţări în părinţii celor două naţii.
Ne doare-n cur că Iohannis, de la şi cu înălţimea lui, s-a aşezat cu dosul pe unul din scaunele sculptate, cu migală şi în folosul tuturor.

Copil fiind, alergam încoace şi încolo… mă suiam, cu prietenii mei, pe scaune şi masa dăltuite, râdeam căţărându-ne pe opere… aşa cum ar fi vrut bărbosul din trecut…

Iohannis a fost încurajat să se aşeze pe operă, în rest e ipocrizie.

Nimeni, în acel moment, nu a obiectat. Pe subiect se insistă bolnav. În realitate, cum am zis, ne doare-n cur. Problema ar fi murit în faşă, sau dimpotrivă, zguduia ţara, dacă primarul – sub ochii căruia s-a săvârşit „infracţiunea”, prin poliţia locală, l-ar fi amendat pe preşedinte.

În lipsa unor acţiuni normale, de amendare a personajului, aşa cum s-ar fi întâmplat în cazul oricărui cetăţean care a încălcat regula în Parcul Central, subiectul mi se pare de-o manipulare nesimţită.

Iohannis va răspunde, în final, pentru alte fapte cu adevărat penale…

La Târgu Jiu, n-a făcut oficial nimic ilegal.


loading...
Loading...

Citește și

Nesimțire populistă

Mă uit, ascult și realizez încă o dată, dacă mai era nevoie, cum se poate …

5 comentarii

 1. vai de capul tau, fatuca!

  • Ai dreptate,Mihai!Fata asta-i dusa rau cu capul.Asemenea articol spune totul despre caracterul autoarei.

   • asta-i titlu de articol in 2016 ?

    ca sa ameninti PRESEDINTELE ROMANIEI spunand
    „Iohannis va răspunde, în final, pentru alte fapte cu adevărat penale…”

    daca ai cunostiinta du-te la organele specializate si spune, altfel ESTI PENIBILA, din poza se vede ca esti suparata pe viata, lasa-i pe altii sa scrie fara ura si fara patima.

 2. Dragilor… nu fiti rai… Eu ii simpatizez pe ambii (atat pe autoare pt celelalte articole, cat si pe presedinte). Fetita mea de doi ani jumate pronunta „t” in loc de „c”. Deci, Iohannis facand turul orasului, s-a asezat pe opera lui Brancusi cu… „t”urul… Sa nu ne suparam din asta… Fiti optimisti!

 3. Am si eu o dorinta :- Presedintele a incaLcat regula ??? TOTI SCRIU SI INTERPRETEAZA DUPA CUM VOR SAU II DUCE CAPUL . Eu am retinut ca,
  a procedat asa cum a dorit marele BRINCUSI .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.