NEGOCIERI în CEO! Ce cer LIDERII SMEO ȘI FNME


Sindicaliștii și administrația Complexului Energetic Oltenia se vor întâlni, luni, în comisia de negociere pentru a stabili cum va fi împărțită economia la fondul de salarii.

Toți liderii sindicali vor lefuri mai mari pentru mineri și energeticieni, pe final de an. Eugen Iovan spunea, zilele trecute, că și prima de Crăciun ar putea fi majorată, că ar putea ajunge chiar și la 1500 de lei. Jan Popescu susține că liderii SMEO au fost primii care au cerut șefilor CEO să le acorde din decembrie mai mulți bani salariaților.
„Colegul Iovan vine cu acest mesaj în spațiul public, întărește punctul de vedere al SMEO al întregii Federații Univers. Asta susțin toți, întreaga Federație Univers creșteri salariale pentru toată lumea și un fond de avansare-promovare, dar să nu uităm că acesta a fost punctul de vedere al SMEO, colegii mei au stat în greva foamei la CEO pentru asta, acesta este angajamentul pe care ni l-am luat noi în fața oamenilor. Că, acum, ceilalți colegi au îmbrățișat punctul de vedere al sindicatului mă bucură și, pe bună dreptate, credem că este soluția cea mai corectă pentru toți salariați din această companie. Punctul meu de vedere este că deși ar putea fi majorată prima de Crăciun, de acest drept vom beneficia în luna decembrie și noi solicităm să fie distribuiți către sucursalele miniere și un fond de avansare-promovare. Cred că e momentul acum, când avem acești bani să începem eliminarea discrepanțelor și armonizările salariale”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Pârvulescu: Încercăm ca, în 2018, să recuperăm ce am pierdut

Și liderii FNME cer salarii și prima de sfârșit de an mai mari pe final de an. Dan Pârvulescu speră ca, la anul, la negocierile pentru noul contract colectiv de muncă sindicaliștii să reușească să obțină și alte beneficii pentru mineri și energeticieni, pierdute în anii trecuții. Cum ar fi biletele de odihnă și tratament și alte prime. „Această rezervă se va da către salariații cu clasele cele mai mici, dar și către toți salariații. Oamenii vor avea un plus foarte mare la prima de sfârșit de an. Poate fi adevărat și ce spune colegul Iovan. Nu știu cât va fi cuantumul. La începutul săptămânii viitoare să ne întâlnim să stabilim ce facem cu rezerva la fondul de salarii. Legat de contractul efectiv care se va negocia în februarie-martie așteptările sunt la fel de mari ca ale colegilor pentru că încercăm să recuperăm tot ce s-a pierdut în epoca Ciurel, bilete de odihnă și tratament și alte prime”, a precizat președintele Federației Naționale Mine Energie.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Iovan ti-a venit iarasi glasul, crezi ca te-am uitat ce ai facut tu cu Ciurel si Caldaruse de ne-ai taiat toate facilitatile pe care ni le-a dat Marin Constantin, Geamanu, Temelescu, Pirvulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.