NEGOCIERI: Sindicatele CER să vadă TOT proiectul de buget al CE Oltenia! Nu s-a pus nimic la salarii!


Directorii CEO, Laurenţiu Ciobotărică şi Daniel Antonie, au participat la negocierile CCM (contractul colectiv de muncă), de ieri, cu liderii organizaţiilor sindicale din cele patru federaţii, Energetica, FNSE „Univers”, FNME şi Petrom.

Problema care va genera scandal între cele două părţi este cea a majorărilor salariale pentru care administraţia nu a alocat niciun leu, după cum a reieşit din proiecţia cheltuielilor de personal, prezentată în Gorj Domino, săptămâna trecută.
Amintim că, potrivit proiectului de buget pe 2017, CEO va concedia 1.000 de salariați. De asemenea, în documentul prezentat de administrație sindicatelor, cheltuielile de personal scad cu 35 de milioane de lei. Câștigul mediu /salariat în CEO, crește cu 124 de lei iar cota de cărbune nu va mai fi acordată.
Astfel, cheltuielile de personal scad de la 906.166.000 lei, cât au fost în 2016, la 860.036.100 lei, în 2017. Suma alocată tichetelor de masă creşte faţă de anul trecut, de la26.173.500, la 28.161.300 lei. Suma alocată voucherelor de vacanţă este mai mică în acest an: în 2016, suma alocată a fost de 1.890.000 lei, în 2017, 1.878.000 lei.

„Nu vom mai sta de vorbă cu directorii CEO”

Cu acest proiect de buget în materie de cheltuieli de personal, sindicatele nu sunt de acord: „Am cerut să ni se prezinte tot bugetul, miercuri, la următoarea şedinţă a comisiei, aşa cum a fost el întocmit de către administraţie, pentru a vedea unde s-au alocat fonduri şi de ce. Pentru cheltuielile cu munca vie nu s-au alocat. Vrem să vedem la ce capitole s-au alocat sume de bani. Dacă nu ni se va prezenta această situaţie, nu mai avem ce discuta cu directorii CEO. Pentru salariaţi nu s-a pus nimic. S-a prognozat un plus de producţie de energie şi, în acest context, vrem să ştim care sunt capitolele din buget care au primit mai mulţi bani”, a spus prim-vicepreşedintele FNSE „Univers”, Adrian Marciuc.

Loading...

Citește și

Jandarm din Țicleni, dat dispărut la Timișoara! Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în ALERTĂ!

Un tânăr de 23 de ani din Gorj este căutat de ieri în Timișoara, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.