Negocierile CEO cu chinezii de la China Huadian Engineering, continuate în trei la București: Maioreanu, Boza și Ying Jufeng


Reprezentantii CE Oltenia și o echipa de specialiști din cadrul Ministerului Energiei, condusă de Andrei Maioreanu, secretar de Stat în Ministerul Energiei, s-au întalnit miercuri, la București, cu delegația China Huadian Engineering Co. Ltd. Din delegatia chineza a facut parte și președintele China Huadian Engineering Co. Ltd., YingJufeng, care a dorit să asigure partea română, în mod personal, de interesul acordat acestui proiect de către compania pe care o conduce.

În urma discutiilor purtate, au fost avansate propuneri concrete pentru soluționarea clauzelor ramase în divergență la Acordul Acționarilor Societății de Implementare, urmând ca, în perioada imediat următoare să aibă loc o nouă întâlnire pentru soluționarea clauzelor neagreate în Contractul de Furnizare Cărbune și în Contractul de Superficie. După finalizarea, inițializarea și aprobarea acestor documente de către organele de conducere ale celor două societăți partenere, Societatea de Implementare va putea fi înregistrată la Registrul Comerțului din Târgu-Jiu, anunță Ministerul Energiei.
În condiţiile în care, in ultimii 25 de ani, nu au mai fost făcute investiţii de asemenea anvergură în sectorul termoenergetic românesc, realizarea grupului energetic de 600 de MW, investiţie de aproape un miliard de euro, va permite accesul la tehnologii moderne, cu un management sustenabil privind protecţia mediului, precum şi consolidarea pieţei naţionale de energie şi a mixului energetic diversificat, prin valorificarea superioară a resurselor energetice primare. De asemenea, proiectul va ajuta la stimularea investiţiilor interne prin asigurarea unor părţi de echipamente şi materiale din România şi va crea aproximativ 4.000 de locuri de muncă pe perioada implementării acestuia.

Loading...

Citește și

Alocațiile, înlocuite cu vouchere!

Modul de acordare a alocațiilor de stat pentru copii ar putea fi modificat. Mai exact, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.