duminică , 15 septembrie 2019 - 17:19

NEGOCIERILE pentru CCM în CEO. Ce se întâmplă cu SALARIILE!


Liderii sindicali și administrația CE Oltenia nu au ajuns, până acum, la discuțiile privind partea salarială pentru mineri și energeticieni în 2017.

Negocierile pentru contractul colectiv de muncă au început pe 9 februarie. Până acum, cele două părți au ajuns la articolul 24 din CCM. Sindicaliștii sunt nemulțumiți, în continuare, de bugetul prezentat de șefii companiei. Constantin Crețan susține că nu corespunde cerințelor liderilor de sindicat. Luni, vor avea loc din nou negocieri cu administrația.” Am ajuns la articolul 24 din contractul colectiv de muncă. Negociem doar partea scrisă. Inițial, speram să facem o analiză pe partea financiară, dar directorul general a fost nevoit să se deplaseze la Craiova să rezolve problema neplății agentului termic. În această condiție, negociem partea scrisă și rămâne pentru luni să discutăm chestiuni de buget, finanțe și salarizare. Va fi foarte problematic, pentru că nu avem încă un buget care ne convine, nu avem un buget oficial și îl așteptăm. Noi, partea sindicală, nu vom ceda să nu facem măriri salariale pentru mineri și energeticieni, pentru că, în ultimii zece ani, acești oameni nu au mai primit niciun fel de mărire salarială. Merităm această mărire salarială și știți și dumnezvoastră că minerii și energeticienii, în această iarnă, am salvat țara de un colaps economic și de o criză energetică majoră. Vrem un buget oficial, nu așa cum ne-a fost prezentat inițial, o fițuică”, a declarat președintele Sindicatului Lignitul Oltenia.

Pleacă 1000 de oameni în 2017?

Șefii CEO au anunțat că, în acest an, vor fi disponibilizați 1000 de mineri și energeticieni din companie. Constantin Crețan este sceptic însă că pe lângă cei peste 400 de pensionabili își vor face cereri să părăsească CE Oltenia, circa 700 de oameni. „Nu avem de unde să disponibilizăm atâtea persoane, sunt și mulți nehotărâți, nu cred că vor face cereri atâția”, a mai precizat liderul sindical.

loading...
Loading...

Citește și

TENSIUNI MARI în CEO. Mineri cer ORGANIZAREA de PROTESTE

Gabriel Căldărușe îi avertizează pe guvernanți că starea de nemulțumire e destul de accentuată în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: