NEMULŢURI la FNME la adresa lui Pîrvulescu înaintea congresului de alegeri. De ce îl CRITICĂ Mitrescu şi Roşca


Constantin Mitrescu și contracandidatul actualului președinte, Nelu Roșca, îi reproșează că, împreună cu liderul Federației Univers, Adrian Marciuc, a semnat, săptămâna trecută, o minută cu administrația CEO fără consultarea forului de conducere al Federației Mine Energie.

Mitrescu acuză că s-a încălcat contractul colectiv de muncă, în sensul că CCM-ul prevede clar când trebuie să primească minerii și energeticienii bonusurile de final de an. Potrivit liderului Sindicatului Energia Rovinari, nemulțumirea este că după semnarea minutei angajații companiei vor primi mai târziu tichetele de masă și cadou. „Sunt nemulțumiri peste tot, în primul rând, că nu trebuia ei să accepte să semneze minută prin care să se încalce Contractul Colectiv de Muncă. În al doilea rând, trebuia să informeze. Trei: bonurile de masă s-au dat întotdeauna pe data de 6, nu arunci bonurile pe 10-11, când se dă lichidarea. Se duc ca oile și semnează ce li se pune în față!”, a declarat Mitrescu. Deși spune că nu are nimic să-i reproșeze lui Dumitru Pîrvulescu în ceea ce privește mandatul de președinte al FNME, Constantin Mitrescu se așteaptă ca noul lider al federației să “consulte oamenii” și să lupte pentru drepturile salariaților.

REACŢIA lui Roşca!

Nelu Roșca este nemulțumit că minuta a fost încheiată de 4 persoane, nu în cadrul comisiei mixte sindicate-administrație, cu acordul tuturor membrilor acesteia. “ Este grav că nu am fost consultați de Dan Pîrvulescu. Cred că a considerat ca, fiind un avantaj al dumnealui și că vor fi avantajați salariații în urma semnării acelei minute, dar nu a fost așa”, spune liderul Sindicatului Liber, de la Cariera Roșiuța, care-și dorește postul de președinte al FNME.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.