Nepotul unui director de carieră a CEO, primul la încărcat cărbune, în plină criză a stocurilor! Beizadeaua nu lucrează în minerit dar unchiul i-a dat verde la cărat de cote


Cristi David, unul dintre fiii fratelui directorului Constantin David, șeful Carierei Roșiuța, deține un mijloc de trasport de mare tonaj care pare abonat la încărcarea cotelor de cărbune din cadrul unității miniere. Camionul de 30 tone al nepotului de director, cu numărul GJ 86 DVD, are, mai ales, prioritate la stocul de încărcare, spre nemulțumirea minerilor care stau pe liste de așteptare pentru a-și obține cota de 10 tone de lignit, cărbunele fiindu-le necesar pentru încălzirea locuințelor în această iarnă. Prezența terților la cărbunele, oricum puțin la CEO, nu prezintă interes pentru oficialii companiei care întorc capul în partea cealaltă deoarece DVD este PSD.

Nepotul directorului David, chemat acasă din străinătate pentru că e rost de bani, în această perioadă, coordonează transportul bănos al cărbunelui de la Cariera Roșiuța spre zonele de câmp, unde o tonă de lignit ajunge să fie comercializată cu sume de peste 100 de euro. David Jr. conduce de fapt afacerea familiei, spun mineri de la Roșiuța, știut fiind că despre acest director cu carnet de partid s-a mai spus, de mai multe ori, că ar deține, prin interpuși, mijoace de transport de mare tonaj, folosite mai ales în comercializarea cărbunelui, fierului și a altor materiale.

Bonus pentru șefu’

,,Mașina lui șefu’” cum este cunoscut camionul verde cu inițiale DVD, trecută pe numele nepotului, are prioritate la încărcat, de multe ori evitând cântarul și luând-o pe ,,drumul scurt” al ieșirii din cariera minieră a CEO. Este clar că documentele deținute pentru cărbune transportat și încărcat de la această carieră se întocmesc pentru o minimă cantitate, adică 10 tone, dar, de fapt, în mașina DVD(David-n.r.) se încarcă mult peste 20 de tone de cărbune. Din acest motiv, camionul, de multe ori, pornește greu de pe loc, și asta ca urmare a greutății.
,,Când era Petrescu mare director și a falimentat UEF a avut lucrări de defrișare păduri în zona Rovinari. Cine credeți că a transportat masa lemnoasa la câmpie? O mașină a lui acest David, condusă de un nepot de-al lui. Să mai vorbim și de restul șmenurilor făcute pe când a fost director la Lupoaia?”, a comentat un miner de la Roșiuța, supărat că el așteaptă pe listă pentru cotă, dar i se spune că nu este cărbune suficient pentru toți benficiarii.

Stocuri lipsă, dar transport făcut de terți la greu!

Cu toate că, Sorin Boza, șeful Directoratului CEO, cât și ceilalți din conducere, au afirmat că se vor ocupa de problema terților și a sustragerii de cărbune din stocuri, urmând să amplaseze camere de supraveghere în zonele de încărcare, aceste lucruri nu s-au mai întâmplat. Terții și-au găsit clienți în rândul minerilor beneficiari de cote, și continuă afacerile, achiziționându-le cotele cu prețuri de nimic și vânzându-le mult mai avantajos mai departe.
Nepotul directorului de carieră face asta în această perioadă, mai exact cumpără cu un leu și dă cu patru.

David vrea șef peste două cariere

În astfel de condiții, directorul Carierei Roșiuța, vrea să fie numit director al EMC Motru, asta deoarece din poziția respectivă ar putea avea putere nu numai peste Roșiuța ci și peste Lupoaia, spun mulți dintre subordonații acestuia care cred că directorul ar trebui trimis în producție, pe noua organigramă, și nu promovat politic, ca urmare a problemelor mari din carieră.
Șeful Direcției Miniere, Dobrițanu, se ferește însă să ia măsurile care se impun, deoarece David și l-a luat câine de pază pe liderul de sindicat Nelu Roșca, dator la director pentru sprijinul oferit la alegerile sindicale, câștigate la mustață de către respectivul.

loading...
Loading...

Citește și

Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!

Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, …

4 comentarii

  1. Și la carierere Tismana , pinoasa , Roșia și Peșteana, se incarca cărbune cu tirurile și se cumpără cotele muncitorilor pentru comercializarea acestuia în zona de campie la negru ! Toate masinile pleacă cu 25 – 30 de tone încărcătură ! Ba chiar unii dintre acești comercianții la negru spun că nu are nimeni ce le face și că ei sunt la putere !

  2. La pușcărie,roșca ești un gunoi!….asta este adevarul,dacă nu era david,gunoiul de roșca era istorie acum!…..sluga răsplătește fundul care la că..t din nou lider!

  3. sa vedeti ce e la Leurda la cariara neamtului…jale! eu chiar nu inteleg ce face ANAF-ul, ITM-ul, politia si alte institutii abilitate!!

    evaziune pe fata, munca la negru, etc

  4. Ati ajuns de rasul lumii. Furati motorina cu pet-uri. Luati in pet-uri direct din statia de motorina. Bonati 3-5 L de motorina si benzina pentru lucrari inventate. A dracului ea de macara ca are cablul electric prea scurt. Bonati pe DET cica faceti manevra cu DET-ul sa miscati macaraua. Boza, fai ma o verificare a consumului de motorina la Car. Rosiuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.