duminică , 23 septembrie 2018 - 21:10

Nesimțire populistă

ionut-catrinaMă uit, ascult și realizez încă o dată, dacă mai era nevoie, cum se poate lucra la psihicul unor oameni amărâți, ce-și doresc cu ardoare salarii mai mari. Evident, cu excepția unor posturi sau funcții limitate ca număr, în această țară nu există noțiunea de „salariu decent” în sistemul bugetar.

Luni și marți s-a procedat la o jegoasă manevră de manipulare electorală. Din nou, pentru a nu știu câta oară, stimabilii noștri parlamentari ne arată cum trebuie procedat în an electoral: fie provocat (prin manevre cu liderii de sindicat, desigur), fie pe cale naturală, se ia una bucată categorie socio-profesională. Sau mai multe, dacă-ți țâțâie curu’ că poate nu vei fi votat la alegerile din sezonul toamnă/iarnă. În cazul nostru, vorbim de personalul sanitar și de cel din învățământ. Ce-au făcut parlamentarii lu’ pește prăjit?! Simplu: în comisiile de Muncă, respectiv de Buget, aleșii neamului (lor, că al nostru, Dumnezeu cu mila!) au manifestat bunăvoință față de doleanțele protestatarilor de la Sanitas. Și nu numai față de aceștia. Probabil satisfăcuți că și-au votat cu nesimțire pensiile speciale, parlamentarilor li s-a făcut „milă” de categoriile socio-profesionale care au salarii deseori mizerabile. Da, în domeniul medical/sanitar, fără absolut nicio jenă, salariile nu sunt deloc firești. Condiții improprii, lipsă aparatură de specialitate, lipsă personal calificat, ture neplătite etc. Da, este un haos! Dar cum se face că aceste specimene, alese de noi să ne reprezinte în Parlamentul României, sunt de acord cu niște creșteri salariale haotice, fără un fundament real, doar în an electoral?! Mai mult de atât, cu circa 1 lună până la alegeri?! Bă, chiar așa s-a ajuns în țara asta?!

Nu vreau să fiu greșit înțeles. Sunt absolut de acord că salariile sunt mici, sunt mizerabile, iar munca prestată de medici, asistente, infirmiere etc. este salvatoare de vieți, dar de ce se măresc acum, în ajun de alegeri, salariile?!?! Mai mult, întrebați despre sursa de finanțare (condiție obligatorie la o creștere de salariu!!!), cei care au propus acest amendament la OUG 20/2016 au sărit de cur în sus, replicând cretin: „de la bugetul de stat”. Da, dragi parlamentari miserupiști, de la același buget de stat care vă dă vouă pensii nesimțite, cică „speciale”. Nu e precizată sursa de finanțare, dar, urmând alegeri, să dăm la toată lumea, așa-i? Consecința firească a majorării cu 25% a salariului de bază de încadrare și plata sporurilor la nivelul anului 2016, plus creșterea salariilor din învățământ cu 15%? Fie creșterea deficitului, fie reducerea semnificativă a fondurilor alocate investițiilor. Adică exact acel domeniu unde stăm absolut groaznic…

Cu siguranță nu voi fi perceput așa cum trebuie, căci oamenii simpli vor măriri de salariu fără a cere explicații de unde sau cum se face asta, dar simt nevoia de a trage un semnal de alarmă mare cât casa: se putea mări salariul în aceste sectoare dacă, de exemplu, nu se acordau acele pensii speciale (citiți, vă rog, „nesimțite”!) atâtor categorii socio-profesionale, din care miros de la o poștă parlamentarii! Nu e deloc fair-play ceea ce fac acum parlamentarii, dar ei își asigură voturi pentru 11 decembrie 2016, singurul moment din acest an care contează cu adevărat pentru ei. În fine, al doilea, că primul a fost ăla cu acordarea pensiilor nesimțite!

Consecința populistă a acestor creșteri?! Impresia generală că acestor specimene chiar le pasă de oameni, când adevărul e exact invers: li se rupe! Dar vede cineva asta?! Nu.


loading...
Loading...

Citește și

Condescu a ajuns să mulgă, din nou, Pandurii! Fotbaliştii se vor mulge singuri!

2016 se dovedește a fi un an în care coliva este măsurată în carate, în …

2 comentarii

  1. Cetățean caragelian

    Tot Caragiale e mai bun ! A descris Pristanda mai bine situația din tara noastră ,,..salariu mic după buget coane…

  2. Corecte afirmatiile! Bugetul Statului Roman este prizonierul Parlamentarului roman ,utilizandu-l haotic pt.cresteri salariale excesiv de mari pt.gasca lor si cteva caste profesionale de care se tem,restul salariatilor bugetari primesc praf in ochi in preajma alegerilor .Asta este un nou procedeu de talharire a Romaniei,stat organizat pe principiul social al castelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.