Nici gerul Bobotezii nu-l oprește pe un afacerist să ia bani de la o primărie din Gorj! Lucrări cu minus, la Grădinița din Ceauru!


Angajații firmei de construcții care a câștigat lucrarea de reabilitare și modernizare a grădiniței din Ceauru, comuna Bălești, au lucrat sâmbătă la temperaturi cuprinse între -8 și -5 grade Celsius, pentru a finaliza cât mai repede investiția cu bani europeni. Asta chiar dacă lucrările, la temperaturi extreme, nu sunt indicate de specialiști, lucru contestat însă de edilul liberal al localității. Primarul Mădălin Ungureanu a declarat deja că lucrărările de izolare termică a clădirii, făcută pe ger, nu ar fi afectate, deși lângă construcție a fost adusă sâmbătă și o cifă de beton pentru a turna placa pe imobil. Un cetățean a sesizat însă de anul trecut Inspctoratul de Stat în Construcții Gorj, solicitând verificarea calității lucrării care ar costa aproape o jumătate de milion de euro.

În satul Ceauru, aparținând comunei Bălești, în această toamnă au început lucrările de reabilitare și modernizare ale grădiniței. Fondurile obținute de Primăria Bălești sunt europene, autoritățile locale reușind să obțină 350.000 de euro pentru acest obiectiv, care impune nu numai reabilitarea și modernizarea clădirii, ci și dotarea acesteia, după cum arată o hotărâre a CL din februarie 2017.

„Vom avea grădiniță modernă, la standarde europene la Ceauru. Am primit finanțare pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din satul Ceauru. Pentru această investiţie am primit 350 de mii de euro. Vom semna contractele și apoi urmează să demarăm procedurile de licitaţie. Cu toate marjele de eroare, ca să zic așa, mă refer aici la posibilele contestații ce pot să apară, credem că șantierul va fi amenajat în luna mai, a anului 2018. Nu am vrut să îmi asum riscul să-i las pe copii să înveţe în grădiniţa din satul Ceauru. Grădiniţa este închisă, căci picase tavanul la etaj, pereţii se crăpaseră”, a declarat, în 2017, primarul Mădălin Ungureanu.

Lucrările de reabilitare ale clădirii cu etaj au început ceva mai târziu decât a estimat edilul, dar interesat este că firma care ar fi obținut lucrarea este tocmai cea a lui Petre Remetea, consilier ALDE la Tismana, fost viceprimar al orașului, adică SC ELIMASTRO SRL. O spune chiar persoana care a reclamat felul în care se realizează investiția respectivă la Inspectoratul în Construcții Gorj.

„Firma care lucrează la grădiniță, și pe nămeți și pe frig de crapă pietrele, este cea controlată de Petre Remetea, afaceristul care este abonat la banii publici din Bălești, fie că sunt de la PSD, fie de la PNL. Tot el a realizat o fosă septică ,,de lux,, la o școală din Bălești, care a costat autoritățile peste 80.000 de lei. Investiția s-a realizat cu câțiva ani în urmă la școala gimnazială din Bălești”, a spus Florin Papuc, reclamantul din această cauză, fost candidat la Primăria Bălești.
De fapt, ELIMASTRO este condusă, în acte, de Corina Remetea, soția consilierului ALDE de la Tismana, Petre Narcis Remetea. La firma soților Remetea, la un moment dat, a prestat și fostul prefect de Gorj, Alin Văcaru, în prezent deputat Pro România, ca inginer,

Angajații lui Remetea tremură, șeful ia banii!

Papuc a urmărit lucrările deja de câteva săptămâni, fiind siderat de felul în care este organizat șantierul, dar, mai mult, de faptul că acei constructori nu țin cont de condițiile meteo extreme. Mai exact, lucrătorii au muncit și pe frig de înghețau pietrele și pe zăpadă, din dorința ca lucrarea să fie cât mai repede recepționată, iar patronul firmei să-și încaseze banii. Pe ninsoare, adică sub umezeală, s-a făcut izolația exterioară a clădirii, iar pe temperaturi cu minus s-a turnat o placă de beton.

„Clădirea se plachează cu poliester dar, culmea, nu are acoperiș. Apa se înfiltrează în pereți… Eu am sesizat deja asta, dar nimeni nu s-a deplasat să verifice. Poate și inspectorii au fost cumpărați de fostul inspector”, a completat Papuc, făcând referire la faptul că edilul Ungureanu a fost anterior funcției de ales, inspector la DSP Gorj.
În ceea ce îl privește pe primar, Ungureanu spune că lucrarea, în opinia sa, nu ar fi deloc afectată de frig ori de zăpadă, deși specialiștii spun altceva. ,, Ce legătură are zăpada, cu poliesterul și frigul. Lucrarea nu este afectată’’, a spus primarul Ungureanu, arătând că nu știe exact care este stadiul lucrărilor.

Poliester doar la peste 5 grade Celsius!

„Aplicarea poliesterului se face la o temperatură exterioară mai mare de 5 grade C, evitând expunerea la soare sau aplicarea pe timp ploios”, arată site-urile de specialitate care indică cum trebuie făcute lucrările de izolare exterioară a clădirilor.
„Dacă sunt prognozate temperaturi de 0 și sub 0, nu turnați niciun beton căci vor fi bani aruncați”, se arată pe un alt site dedicat construcțiilor.
Placa pe grădinița lui Ungureanu a fost turnată la minus cinci grade Celsius, sâmbătă, până la lăsarea întunericului.
Acest lucru contează însă prea puțin atât pentru cei care vor semna recepția lucrării, deși își riscă libertatea pentru asta, cât mai ales pentru cel care o face, firma fiind interesată doar să încaseze banii pentru o lucrare optimă doar pe hârtie.

loading...
Loading...

Citește și

Protipendada târgului, la lojă! Bdul „C. Brâncuși”, No. 6A. Stadionul din Tg-Jiu! Cum a început totul!

Actorii politici de ieri și de azi vor participa la parada de impostură, vineri seara, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: