Nicolae Mischie și-a împărțit de VIU averea imobiliară impresionantă! Nu avea conturi în străinătate și trăia din pensie, salariul soției, miere și produse agricole


O casă de vacanță în Târgu-Jiu și una de locuit în municipiu, un apartament în București dar și un spațiu comercial constituie cea mai mare parte a averii imobiliare lăsate de Nicolae Mischie, la decesul său, celor doi copii! Totul se completează cu câteva hectare de teren agricol, intravilan și forestier deținute în județ, dar și cu datorii fără scadență la două persoane fizice, una dintre acestea fiind chiar fiul său, Alexandru. Soții Mischie nu aveau conturi ori locuințe în străinătate, iar unele din proprietățile primite moștenire cu ani în urmă nu mai apar în ultima declarație de avere ale Sandei Mischie, șef al Secției Medicină 1 a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Nicolae Mischie și-a reglat socotelile privind împărțirea averii sale cu mult înainte de decesul care a survenit duminică, pe patul spitalului din capitală. Cerebral, Nicole Mischie a făcut asta alături de soția sa, cu ani buni înainte ca moartea să-i dea târcoale, acesta reușind însă de câteva ori să o fenteze. Averea atât de cunoscută în anii de glorie a lui Nicolae Mischie s-a subțiat însă în ultimii ani, astfel că din aceasta au dispărut veniturile ridicate, care erau întoarse pe toate părțile de presă când politicianul era numărul unu la județ, dar și numărul mare de locuințe moștenite de cei doi soți.

Cu toate acestea, proprietățile rămase au fost împărțite, în egală măsură, celor doi copii. Mischie a rămas, la deces, doar cu un teren pe numele său, iar soția, cu un spațiu comercial.

Casa de la mătușa Bicescu, donată copiilor

Mischie a renunțat, încă din timpul vieții, la casa din Târgu-Jiu, ce i-a fost oferită de mătușa Lucica Bicescu, deoarece locuința a fost donată deja din timpul vieții copiilor săi, Marionela (Ioana Maria) și Nicolae-Alexandru. Casa din municipiu, fostă Policlinică, obținută în 1999, de 341 de mp, are însă o clauză de întreținere pentru cei doi copii care au obligația de a avea grijă de părinți pe timpul vieții. Casa a fost donată astfel cu clauză de întreținere celor doi majori, donația apărând încă din declarația de avere a Sandei Mischie din 2013.
O altă casă de vacanță, de data aceasta, tot din Târgu-Jiu, declarația de avere fiind cenzurată la acest capitol, care pare mai degrabă că ar fi cea de la Runcu, de peste 500 de mp, figurează tot pe numele celor doi copii. Proprietatea a fost obținută drept moștenire în 1977 și 1999. Locuința moștenită a fost apoi donată celor doi, cu drept de uzufruct.

Casă de vacanță, la schimb cu un spațiu comercial

În declarația de avere din 2016 a Sandei Mischie mai apare o casă de vacanță de 192 de mp și de 80 de mp, dată tot cu clauză de întreținere copiilor, apoi cu donație, dar aceasta este înlocuită, anul trecut, cu un spațiu comercial achiziționat de cei doi soți în 2017. Spațiul are parter și etaj pe 120 de mp, acesta fiindu-i donat Sandei Mischie. Terenul de sub construcție de 245 de mp figurează donat pe numele Sandei Mischie și a fiicei sale, Ioana Mischie. Cu siguranță, proprietatea a fost vândută pentru cumpărarea spațiului comercial.
Apartamentul din București, cumpărat de cei doi soți pe când Nicolae Mischie era parlamentar, situat lângă Palatul Parlamentului, cu o suprafață de 76,7 mp le-a fost donat tot celor doi copii.

Terenurile, împărțite frățește

Terenul intravilan de 1773 respectiv 407 mp deținut sub vila din Târgu-Jiu, o parte fiind moștenit, alta cumpărată, a revenit de asemenea lui Alexandru și Ioanei Mischie, prin donație cu clauză de întreținere a părinților. 2,5 he de teren agricol și intravilan, în cotă de 1/10 apare pe numele lui Nicolae Mischie. Un altul intravilan de 2139 de mp plus ½ din 404 mp dar și 11 he 6700 mp de teren forestier, au fost împărțite și ele în mod egal celor doi copii, pe timpul vieții lui Nicolae.
Ca un părinte responsabil care a dovedit că și-a iubit deopotrivă cei doi copii, Nicolae Mischie le-a împărțit la fel un alt teren intravilan, de 4287 de mp, pe care l-a cumpărat, tot copiilor săi. Terenul a fost donat acestora.

Datorii de 240.000 de lei!

În ultima declarație de avere a Sandei Mischie, completată anul trecut, cei doi soți aveau un debit de 150.000 de lei către Ion Pârvuțoiu, contractat în perioada 2007-2015, fără scadență însă, și 20.000 de euro către fiul Nicolae Alexandru, bani luați cu împrumut în 2016, tot fără scadență.

Sanda Mischie, venituri mai mari!

În ce privește veniturile celor doi soți, medicul Sanda Mischie aducea, anual, cei mai mulți bani în casă, aceasta având un venit declarat anul trecut de peste 76.000 la SJU Târgu-Jiu, completat cu 2680 de lei de la Colegiul Medicilor și alți 5500 de lei din alte activități profesionale.
Nicolae Mischie a avut, în schimb, anul trecut o pensie cumulată de 38.548 de lei, în perioada 2016-2017 și o pensie specială de 22.005 lei.
Cei doi mai declarau că obțineau anual venituri din terenurile agricole deținute și din miere.

Nicolae Mischie, un model de viață pentru copiii săi

„Astăzi(duminică-n.r.) am pierdut un prieten, părinte şi un model în viaţă, pe tatăl meu, Mischie Nicolae, în urma unei lupte îndelungate cu o infecţie severă. M-a învăţat sa preţuiesc viaţa şi familia. Mi-a arătat că viaţa poate fi atât extraordinară, cât şi meschină. Am învăţat de la el să fiu corect şi onest atât cât lumea pestriţă de azi ne permite. A fost ales de două ori deputat, o data senator şi de două ori preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. A înfiinţat Universitatea Constantin Brancuşi şi a luptat pentru alipirea Basarabiei cu România. M-a mai învăţat că trebuie să lupţi până la capăt atât timp cât ai adevărul de partea ta. A fost acuzat de corupţie de către un personaj care a recunoscut el însuşi în instanţă că a fost forţat de procurori să facă acest lucru; după nouă ani de judecată a fost declarat nevinovat şi şi-a câştigat dreptatea la CEDO (nicolaemischie.ro). O să ne lipseşti enorm! Drum bun!“, a transmis Alexandru Mischie, fiul lui Nicolae Mischie pe pagina sa de socializare.

Alexandru Mischie are 39 de ani şi este coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, şi ocupă, totodată, funcţia de preşedinte al grupului de lucru în cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth (https://www.isfteh.org), societate cu peste 90 de filiale naţionale în toată lumea. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti. S-a specializat şi supraspecializat la mai multe universităţi din Franţa. În urmă cu cinci ani a emigrat în Hexagon, dezamăgit de sistemul de sănătate din România.

Fiica soților Mischie este, de asemenea, un regizor de film apreciat peste hotare, cu numeroase premii de specialitate la activ. Marionela, cum o alinta Nicolae Mischie, a stat permanent lângă tatăl său, pe patul de spital, alături de mama acesteia, încercând să ridice moralul familiei și să le insufle speranța că tatăl său se va recupera. Duminică însă, acesta și-a dat obștescul sfârșit pe patul Spitalului Elias din București, în urma unei infecții puternice.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

Un comentariu

  1. Sincere condoleante familiei. Dumnezau sa-l ierte. Lica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: