Noi documente disponibile în Spaţiul Privat Virtual pentru persoanele juridice

Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, reaminteşte persoanelor juridice şi altor entităţi fără personalitate juridică că serviciul „Spaţiul Privat Virtual” este disponibil şi pentru aceste categorii de contribuabili. Principalul avantaj al acestui serviciu este disponibilitatea lui 24 de ore din 24. Prin intermediul acestui serviciu în categoria documentelor emise de MFP/ANAF și comunicate persoanei juridice prin SPV, au fost incluse, pe lângă documentele deja disponibile, și :
Decizia de stabilire a impozitului pe venit reținut la sursă de către plătitorul de venit în cuantum mai mare decât cel legal datorat;
Certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a AMEF;
alte acte administrative fiscale sau acte emise de organele fiscale, în executarea legii, la cerere sau în mod automat, stabilite de MFP/ANAF, acte care se vor publica pe site-ul MFP/ANAF cu 30 de zile înainte de a începe transmiterea prin SPV.

În categoria documentelor emise de contribuabili (persoane juridice) și comunicate MFP/ANAF prin SPV au fost incluse:
Declarații de înregistrare fiscală;
Cereri de restituire;
Cerere de atribuire a numărului unic de ordine din Registrul de evidență a AMEF
sau a numărului de identificare din aplicația informatică a ANAF;
Cerere pentru eliberarea Certificatului de rezidență fiscală;
alte declarații, cereri sau documente stabilite de MFP/ANAF, conform competențelor legale, acte care se vor publica pe site-ul MFP/ANAF cu 30 de zile înainte de a începe transmiterea prin SPV.

În vederea accesării serviciului Spaţiul Privat Virtual, posesorii de certificate digitale calificate vor completa formularul C800 ”Cerere de aderare la SPV”, acest document reprezentând manifestarea neechivocă a voinţei contribuabilului de utilizare a acestui serviciu de comunicare a actelor administrative.
Informaţii suplimentare privind modalitatea de completare a cererii de înrolare în Spaţiul Privat Virtual pentru posesorii de certificat digital calificat pot fi obţinute consultând Ghidul elaborat de ANAF în acest sens este disponibil la următoarea adresă:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/AplicatiiDec/Instructiuni_SPV_PJ_29052017.pdf.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.