Noi VEȘTI legate de SCHEMA DE SPRIJIN pentru CE Oltenia. Când va fi gata SOLUȚIA FINALĂ?


Mihai Weber este convins că, dacă nu ar exista povara certificatelor de CO2, Complexul Oltenia ar înregistra în fiecare an profit.

Liderul PSD Gorj nu crede că șefii companiei miniere au raportat profit fals pe primele șase luni ale anului, așa cum au acuzat unii politicieni. Mihai Weber spune că nu-și permite nimeni să scoată cifre „din burtă”, care sunt transmise oficial și la Ministerul de Finanțe. Complexul Energetic Oltenia a raportat un profit de circa 188 de milioane de lei la șase luni. “Dacă povara certificatelor de CO2 nu este luată în calcul, activitatea Complexului Oltenia este pe profit. Cea mai importantă problemă este a prețului necontrolat al certificatelor de dioxid de carbon. Iată că, dacă acest preț ar putea fi ținut sub contol, dacă ar exista o intervenție din partea statului, activitatea Complexului Energetic Oltenia ar avea viitor, iar noi asta ne dorim. Nu cred că se pot face asemenea informații cum că profitul a fost făcut din pix, pentru că sunt niște date oficiale și nu-și permite nimeni să scoată cifre „din burtă”, care sunt transmise oficial și la Ministerul de Finanțe”, a declarat deputatul.

Weber: În septembrie, vom avea soluția finală privind schema de sprijin

În ceea ce privește schema de sprijin pentru CE Oltenia privind achiziționarea certificatelor de CO2 pentru energia produsă pe 2019, Mihai Weber spune că a fost deja fundamentată de mai multe instituții. Deputatul afirmă că urmează să fie aprobat un memorandum în guvern, o discuție în CSAT și notificată Comisia Europeană. “Există două scenarii, două direcții pe care se merge. S-a găsit formula, s-a fundamentat necesitatea acordării unei scheme de sprijin de către instituțiile abilitate. A fost o comisie formată din reprezentanți ai Transelectrica, Consiliului Concurenței, OPCOM, ai Ministerului Energiei. S-a ajuns la concluzia că sistemul energetic național nu poate funcționa în codiții normale fără energia pe bază de cărbune produsă de Complexul Oltenia. Și atunci, cu acea fundamentare care s-a făcut, se va merge în guvern, care va trebui să dea un memorandum, se va merge în CSAT după care va trebui notificată Comisia Europeană sau se va merge direct în Parlamentul European. În funcție de cele două direcții pe care se va merge, în cursul lunii septembrie vom avea soluția finală privind schema de sprijin”, a conchis liderul PSD Gorj.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.