Noii supraveghetori ai CEO, VALIDAȚI! Reîncep jocurile pentru DEMITEREA Directoratului companiei energetice!


Oficiul Regitrului Comerțului a validat, luni, 22 iulie a.c., mandatele noilor membri ai Consiliului de Supraveghere (CS) al CE Oltenia, iar organismul de conducere al companiei energetice urmează să aibă, în perioada următoare, prima întâlnire, în care va fi ales președintele. Potrivit unor surse, noii supraveghetori nu au renunțat la ideea schimbării Directoratului Boza și, cu siguranță, vor încerca asta la prima întâlnire, în contextul în care este nevoie de 4 voturi din 7 pentru revocarea membrilor Directoratului companiei. 

ORC a decis, mai devreme cu o săptămână, validarea mandatelor supraveghetorilor CE Oltenia, după ce Carmen Gabriela Popa, una din cele cinci persoane care au fost alese să facă parte din CS, și-a clarificat faptele înscrise în cazierul fiscal, situație semnalată de ORC care dăduse un termen pentru lămuriri, 30 iulie a.c..
Informația a fost confirmată de Sorinel Boza, președintele Directoratului CEO, la Tele3. ”Oficial, avem un Consiliu de Supraveghere, începând de astăzi. Îl așteptăm să se întrunească și să recuperăm împreună timpul pe care l-am pierdut”, a spus Boza.
Conform surselor citate, supraveghetorii sunt nerăbdători să se întrunească și să-și aleagă președintele, dar mai ales să propună schimbarea actualilor membri ai Directoratului CEO.
CS a devenit funcțional, odată cu validarea mandatelor membrilor, iar convocarea sa poate fi făcută la cererea a doi dintre supraveghetori, iar acest lucru se va întâmpla în următoarele zile, până la apariția ordinii de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor în care vor fi revocați doi dintre supraveghetori, iar în locul lor, în CS vor ajunge secretarii de stat Andrei Maioreanu și Doru Vișan.
Potrivit acelorași surse, cei trei supraveghetori susținuți de ALDE în organismul de conducere al CEO, ar urma să propună schimbarea în bloc a Directoratului companiei și mai au nevoie de un singur vot pentru a-și duce planul la capăt. Deocamdată, nu se știe care e poziția acționarului minoritar, Fondul Proprietatea, cu privire la activitatea administrației Boza și care va fi poziția supraveghetorului susținut de acesta la un eventual vot pentru demiterea celor cinci membri ai Directoratului.
Cei șapte membri ai CS desemnați la 1 iulie a.c., pentru o perioadă de patru luni, sunt: Marius Dumitrașcu, Marius Mănescu, Mădălin Cornel Eftenoiu, Gheorghe Știrbu, Gabriela Carmen Popa, Cristian Eugen Radu și Mădălin Petre Georgescu.

loading...
Loading...

Citește și

E dă film! Administratorii Minprest și-au ales președintele: juristul Sebi, de la insolventa UEF!

Sebastian Gheorghe Brânzan a fost ales, de colegii săi liberali, președinte al Consiliului de Administrație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.