duminică , 8 decembrie 2019 - 16:01

Non-stop, programul de livrări cărbune în CEO. În ziua de Crăciun s-a livrat pe trei schimburi


În zona Motru, Jilț și Roșia s-a lucrat non-stop pe livrări cărbune chiar și în ziua de Crăciun. Doar producția nu a prestat în ziua respectivă, în rest, administrația a impus program non-stop pentru a fi alimentate cu lignit termocentralele din Gorj și Dolj. Numai din zona Motru s-au livrat, pe 25 decembrie, 17.000 de tone de cărbune spre Craiova II și Ișalnița.

Lignitul transportat de Crăciun a fost preluat atât din depozite cât și din producție, asta deoarece minerii au muncit până pe 24 decembrie inclusiv. Termocentralele au mers la capacitate maximă, iar CEO a vândut masiv energie, dacă punem în balanță livrările masive, doar din ziua declarată oficial zi liberă. Cei care au muncit în ziua de Crăciun au fost însă plăti și suplimentar a anunțat CEO. ,,Conform acordului dintre părți, salariații din activitatea energetică și minieră de producție, mentenanță, evacuare ape și încărcări – livrări -transport cărbune pe calea ferată au posibilitatea să-și majoreze veniturile prin plata a două posturi prestate suplimentar în cursul lunii decembrie’’, a transmis CE Oltenia prin intermediul unui comunicat de presă.
Înainte de sărbători, la Cariera Lupoaia a fost declanșată o grevă spontană care a pornit de la refuzul angajaților de la livrări cărbune de a munci în ziua de Crăciun. Deși reprezentanții administrației au anunțat că vor lua în calcul doleanța salariaților de a nu lucra pe 25 decembrie, în final toți salariații din acest sector au muncit pe trei schimburi și de Crăciun.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

3 comentarii

  1. Citi blogul lui Ciurel sa vedeti cat de MASIV baga termocentralele!
    La Turceni se lauda ca au invatat termocentrala sa mearga si cu pamant !

    • Ial si bagal pe unde a iesit pe ,penalu de ciurel!El vorbește de minerit si energie?cel mai mare hoț al gorjului,nu stie decit sa fure !

  2. Liderii de sindicat au incheiat un protocol cu administratia fara norme de aplicare,fiecare a inteles ce a vrut iar aceste doua posturi suplimentare pe luna decembrie s-au realizat doar de slugile administratiei si a liderilor de sindicat care au fost adusi cu note de comanda in zilele de sambata si duminica ca sa poata primi dublul posturilor suplimentare iar restul angajatilor au fost fraieriti ca trebuie sa-si ia zile de concediu pentru a face zilele suplimentare fiind platiti din banii lor de concediu iar altii nu au fost adusi deloc .Din pacate asta face administratia CEO in cardasie cu liderii de sindicat ,pentru unii muma pentru altii ciuma.Poate pentru aceste discriminari intre angajatii CEO se va trezi vre-un „lider” sa faca o reclamatie la consiliul discriminarii pentru a primi toata lumea egal posturile suplimentare.Vai de voi cu asa lideroi !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: