NOTE de 0,2, 1 și 2 la concursul pentru postul de CONSILIER în Primăria Târgu-Jiu! Șapte candidați au picat la scris, patru au rămas la oral


Proba scrisă a concursului pentru postul vacant de consilier superior la Centrul pentru Informarea Cetățenilor(CIC), desfășurată ieri la Primăria Târgu-Jiu, a fost una cu ghinion pentru șapte dintre cei 11 candidați prezentați la examen. De altfel, doar patru au reușit să ia note peste 5 la această probă, Raicu Niculina Cecilia obținând cea mai mare notă, de 8,21. Persoana vehiculată, în comentarii și pe rețelele de socializare drept preferată pentru post, Teodora Soare, fost consilier personal în primărie, a picat concursul cu nota 2,55.

 

În cursa pentru acest post s-au înscris inițial 17 candidați, dar abia 11 au ajuns ieri la proba scrisă. Concursul a creat vâlvă în mediul on-line, mai multe site-uri vehiculând că postul este rezervat pentru fosta consilieră a fostului primar Aurel Popescu, angajată, după alegeri, consilier la Secretariatul General al Guvernului. În ciuda polemicii iscate pe marginea subiectului, legate de comisia de concurs și de aranjarea concursului, candidata în cauză nu numai că nu a obținut postul ci nu a trecut nici măcar de proba scrisă, punctajul fiind de doar 25,50 de puncte din 100.
Au promovat însă scrisul patru candidate: Raicu Niculina Cecilia cu cea mai mare notă, Lavinia Lupulescu care a obținut 7,80, Bălănescu Irina Carmen cu 6,95 și Mihaela Ogășanu care a luat 5,00. Cele patru vor intra la proba de interviu, restul putând doar să conteste punctajul obținut.
Cele mai mici note la scris le-a obținut Albesc Simona și Grecu Carmen, adică 2 puncte fiecare din 100, adică nota 0,2, asta în timp ce Tomescu Ovidiu Adrian a luat 1,80.
Interviul se va desfășura vineri cu începere de la ora 9.00, la aceasta prezentându-se doar cei care au trecut de proba scrisă.

loading...
Loading...

Citește și

Senatorul Iriza și-a tras limuzină de 70.000 de euro! Nume important din PSD, împrumutat de parlamentarul gorjean! Iată ce pensie și indemnizație încasează lunar!

Averea senatorului Scarlat Iriza a crescut considerabil, în cel de-al treilea an de mandat, în …

19 comentarii

 1. Așa se procedează în România.

  Daca este aranjat nu se știe.

  • ..fete deştepte.
   la ce subiecte prosteşti au fost…nu stiu dacă „deştepţii” care le-au făcut, luau mai mult de 30 puncte. Domnilor, care este legătura dintre aceste subiecte şi atribuţiile specifice postului scos la concurs???…..

   • Batjocura de examen

    Doar cine stia subiectele putea sa scrie litera din lege pentru a acoperi subiectele despre ANFP si Consiliul Local. Ce legatura au institutiile astea doua cu rolul de interfata cu publicul pe probleme de primarie? Acolo se depun cereri de eliberare documente, etc. In fine, o panarama de concurs unde nu s-a respectat nici ora de incepere. Se intra ca la piata…fiecare cand ajungea intre 10 si 11. Si inca ceva…echipa de corectare are specializare in domeniu? Adica…subiectele au raspuns clar in lege sau a fost la libera interpretare a „specialistilor”?

    • cred ca la aceasta Primarie, trebuie sa cunosti foarte multe despre ANFP, CL,beculete, braduti, modul cum se ascund documentele, cum se cocolosesc faptele penale, …. eventual ceva directive europene, …..cat despre problemele cetateanului – lasa….

 2. Așa se procedează în România.

  Nu înțelegeți ? ! A fost aranjat si la interviu la fel !
  Ce nu înțelegeți ? Totul se cumpără si se aranjează !
  Scotociți la RUA !

 3. Așa se procedează în România.

  Candidatul care a primit punctajul cel mai mare Raicu Niculina , a participat in febroarie 2017 la un concurs organizat de Oficiu de cadastru si publicitate imobiliara Gorj, unde a picat concursul cu 40 de puncte.
  In luna aprilie participa din nou si pică concursul organizat tot de instituția de mai sus.
  Acum primește un punctaj bun. Oare a învățat sau……
  Doar cei care fac parte din comisia de corectare a lucrărilor știu adevărul …

 4. e cu Blocul National de Sindicat BNS…..in comisia de concurs a fost si reprezentantul functionarilor publici – seful de sindicat din primarie….asta explica totul…… a doua doamna e nevasta de judecator ……a treia??? ultima lucreaza la UniCreditTiriac Bank pe victoria…..se vede ca primaria bate banca la salariu…….

 5. Ar fi pacat sa fie aranjat concursul.
  Sunt si oameni onesti care invata de le sar capacele si dupa aia vad ca toata munca lor e in zadar.
  Daca se fac aranjamente asa sa le ajute Dumnezeu si celor din comisie! Sa se aleaga praful de planurile si munca lor asa cum se alege si de de cele ale candidatilor cinstiti si fara pile!

 6. Judecatorul respectiv e prea cinstit ca sa intervina pe undeva cu ceva. Chiar si pentru nevasta. Cine il cunoaste stie asta. Daca era sa intervina nu ar fi fost nevasat pe primul loc?

  • În administrație se fură si se aranjează, ca de altfel in toate sectoarele economice.

   Câte procese nu se aranjează, câți judecători corupți avem .
   Asta este România corupție si aranjamente peste tot.

 7. Subiectele au fost execrabile, din 188 si 7 au dat articole de la sf. Legilor respective, bine ca nu au dat din dispozitii finale si tranzitorii…..nu tu nimic din legea de baza a postului- lg.544/ 2001 privind accesul liber la informatiile de interes public, nu tu oug 27…..doar 188 si 7 – si alea total anapoda, nu tu drepturi, obligatii fp, nu tu subiecte vorba aia, de te lovesti de ele ….in fine a plecat o candidata, doamna grecu carmen care a renuntat, a plecat la 20 min de cand s-au tras subiectele….nu stiu de ce i-au dat nota 0.2 adica 2 puncte…..corect era 0 puncte si nota zero….ca a renuntat de buna voie…..

  • De aici se vde ca subiectele au fost cu dedicatie. cred ca printr.un mare noroc doamnele de pe locurile 2-4 au reusit să scrie ceva. Nu dai astfel de subiecte, pe care nu stii de unde sa le apuci decit daca ai pe cineva pregatit pentru ele. paote ca nu i au spus efectiv subiectele dar i au spus din ce legi sa invete si din ce parte a legilor respective… Asa se face…

 8. Instituția este obligata sa publice subiecte formulate ptr toate posturile din organigrama si la fiecare examen, comisia sa extragă variante, pe cat posibil in sistem electronic. Desigur., înainte de asta trebuie sa nominalizeze o comisie, inclusiv cu membri supleanți. Adică sa aibă un regulament, aprobat, si public, ptr a avea o predictibilitate a modului de desfășurare. Altfel, toată lumea este in încurcătură, inclusiv comisia. Si da, întrebările e musai sa fie in legătură cu postul, caci legile nu se-nvata ca poeziile, si magistrații au codurile pe masa.
  Mult succes, tuturor!

 9. Ion Sbora ( Doru )

  Eu am formulat contestatie si am sesizat si ANFP ul ieri, si da, pentru transparenta maxima, asa ar fi trebuit sa se procedeze. Nu inteleg optica sa dai subiecte din 188 si 7 de la finalul legii….mai aveau 1 pagina si dadeau din dispoziții finale si tranzitorii. Iar din 215 sa dai 2 subiecte nu e corect- Subiectele nu sunt omogene…..si NIMIC DIN LG 544. SI OUG 27 – ESENTA IN SINE A POSTULUI SCOS LA CONCURS. COMPARTIMENTUL PENTRU INFORMARE SI RELATII PUBLICE !!! Eu am scris si am propus in comment de dinaintea zilei concursului transparenta maxima, extragere subiecte de catre candidati dintr-un bol, stabilirea a 10 sub impartirea in 2 plicuri, extragerea unui plic de catre candidati. Ce sa mai zic ca am facut de 51 p si mi-au dat 31 p ca AM AVUT CURAJUL SA CER CU O ZI INAINTEA CONCURSULUI LUNI, 16.10.17 ORA 15.31 SCHIMBAREA COMISIEI DE CONCURS…..IAR COMISIA M-A ARS 😭😭😭 inveti ca prostul 10 zile full, repeti tot in 3-4 ore de 4 zile si ei mai aveau putin si iti dadeau din DISPOZIȚII FINALE SI TRANZITORII. Pacat !!! Credeam ca PRIM. MUN. TARGU JIU E THE BEST 👍

  • Domnule Sbora in afara de reclamatii si procese altceva mai stii?? Ia spune tu public si sincer cum ai reusit sa ajungi functinar public la Primaria Balteni nu cumva tot prin aceleasi mijloace? De data asta nu ti-a iesit pasenta si pozezi in victima? Daca luai nota 8, 9 sau 10 la scris si erai dezavantajat la oral mai ziceam, dar asa…. tu iei 3 la scris si vai, vai… ce dezavantajat ai fost tu si ce mai victima esti!
   Scrie undeva ca subiectele trebuie sa fie dint-o anunmita parte a legi, ca este interzis sa fie din finalul legii? au fost cumva subiectele din afara bibliografiei? NU!

 10. Acolo a fost un subiect din afara bibliografiei. Am facut contestatie si am castigat. Asta denota ca stim legile si ne cunoastem drepturile. Ca sa actionam iti trebuie si curaj sa arati ca ai fost dezavantajat si ca ai sesizat ca, respectivul concurs este posibil sa fi fost viciat. Si acesta e un drept tot din Legea 188/1999 cat si din HG 611/2008. Si daca consideri ca nu ai fost punctat corect poti depune contestatie in termende 24 ore. Nu inteleg cu ce am gresit! Tu daca te consideri nedreptatit, e dreptul tau sa contesti sau nu. Asadar, fiecare cum decide. Cu stima,

 11. Raicu Cecilia

  Regret ca am văzut târziu comentariile d-voastră și asta datorită unei prietene care m-a sesizat ca as fi raspuns la timp la suspiciunile pe care le aveți asupra acestui concurs. E adevărat ca am participat la doua concursuri la OCPI unde am avut un punctaj la limita, însă ultimul concurs a fost al cincilea la care am participat; 2 la OCPI, unul la Directia Agricolă și doua la Primaria Tg jiu. Anul trecut la concursul organizat de primărie am abținut 80 de puncte și asta nu pentru ca as fi cunoscut pe cineva, ci pentru ca bibliografia e mult mai accesibila in comparație cu celelalte. Va invit sa participați la un concurs organizat de OCPI sa va convingeți de dificultatea unui astfel de concurs in ceea ce privește complexitatea bibliografiei. E adevărat ca am lucrat la BNS, însă nu am desfășurat activitate sindicala și nu am avut vreo legătura cu membrii de sindicat, eu lucrând strict pe implementarea unor proiecte finanțate din Fondul Social European. Prin urmare posibila relație cu un membru din comisia de concurs este complet falsa. Nu m-a ajutat nimeni la acest concurs, nu mi-a spus nimeni de unde sa învăț, m-a ajutat doar experiența mea de la celelalte concursuri și am înțeles ca te pot surprinde cu cele mai neașteptate subiecte. Dacă as fi cunoscut pe cineva as fi scăpat de corvoada de a participa la 5 concursuri, de dezamăgirile, de neîncrederea , de pierderea speranței de după concursuri și de suspiciunile pe care le-am avut, ca și d-voastră, ca aceste concursuri sunt aranjate. Sunt de acord cu d-nu-l Sbora in ceea ce privește legatura subiectelor de la concurs cu activitatea in sine pe care o implica postul, însă îl contrazic in ceea ce privește faptul ca un subiect a fost in afara bibliografiei. Subiectele au fost din bibliografia pe care am avut-o de învățat. Apropo de învățat, eu o luna de zile am văzut lumina zilei doar cât sa-mi duc și sa aduc copilul de la scoala, in rest doar învățat. Va înțeleg nemulțumirea și dezamăgirea, am trăit-o de multe ori, a trait-o și familia mea care de fiecare data ma ruga sa fie ultimul concurs la care particip. Îmi pierdusem oarecum încrederea in corectitudinea acestor concursuri, însă ce nu mi-am pierdut niciodată a fost credința in Dumnezeu, și bine am facut ca iată un concurs monitorizat de presa care se desfășoară corect. Va doresc tuturor sa nu va pierdeți speranța și mai ales credința, se poate! Toate cele bune!

  • Proști, proști, dar mulți.

   Las-o moartă! Numai cu aranjamente te-ai învârtit până acum, doar pentru propriul interes. Succesuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: