NOUĂ STUDENȚI GORJENI de la Medicină și Drept, suspecți într-un dosar de TRAFIC DE DROGURI. Au fost săltați de MASCAȚI și audiați de PROCURORII DIICOT la Timișoara

Operațiune de proporții a DIICOT Timișoara, miercuri dimineața, pentru anihilarea uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de droguri de risc și de mare risc care aproviziona studenții din Complexul Studențesc, anunța presa timișoreană.
Nucleul grupării a fost constituit din nouă suspecți originari din Tg-Jiu, care și-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenților Facultăților de Medicină și Drept.

Sursa foto: pressalert.ro

Polițiștii de la ”Crimă Organizată” împreună cu cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Timiș și din Jandarmerie au descins, în paralele, la 36 de locații din Timișoara și Reșița. În una dintre locații, luptătorii de la SAS au pătruns în forță după ce au spart ușa deoarece suspectul a întârziat să deschidă.
Potrivit pressalert.ro, investigațiile polițiștilor de la Antidrog au scos la iveală o situație îngrijorătoare – studenții erau aprovizionați cu droguri de alți colegi de-ai lor. Mulți dintre dealeri de cannabis și amfetamine sunt studenți la facultățile de Drept și Medicină din Timișoara. Gruparea avea un ”nucleu” format din nouă studenți, din Târgu Jiu, care se ocupa cu aprovizionarea cu droguri pentru restul dealerilor. Practic, au fost identificate două ”divizii” care erau conectate, aprovizionându-se reciproc cu droguri, unele dintre ele cumpărate de pe internet.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Membrii grupărilor cumpărau stupefiantele chiar și de pe darknet, un tip de rețea suprapusă ce face parte din rețeaua globală de internet. Darknet poate fi accesat numai cu software specific, configurații, sau autorizație, folosind de multe ori protocoale de comunicații și porturi non-standard. In darknet, site–urile și alte servicii online apar ascunse nefiind indexate de motoarele de căutare, conform opiniatimișoarei.ro.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

 

Potrivit DIICOT, procurorii Serviciului Teritorial Timișoara au efectuat 36 de percheziții domiciliare, dintre care 33 în judeţul Timiș și 3 în judeţul Caraș-Severin, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

S-a reținut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca obiectiv derularea de activități infracționale pe linia traficului cu droguri de risc și de mare risc (cannabis, rezină de cannabis, comprimate ecstasy, timbre LSD).
Nucleul de bază al grupării a fost constituit din nou suspecți originari din Tg-Jiu, care și-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenților Facultăților de Medicină și Drept.

La ora publicării acestui articol, peste 40 de persoane, majoritatea studenți, fuseseră audiați la sediul DIICOT Timișoara, iar unii au fost deja reținuți.

loading...
Loading...

Citește și

S-a strigat DARUL la nunta din Albeni! Ce locație de nuntă au ales mirii după audierile de la poliție

În urma anchetei derulate de poliție și a dosarului penal întocmit pe numele primarului Ionuț …

3 comentarii

  1. E necesar, cand ancheta o va permite, sa se identifice liceele din Tg-jiu unde au invatat, pentru ca e posibil sa fi fost si colegi de liceu. Daca se confirma, acel liceu trebuie monitorizat deosebit, situatia fiind una de bila neagra pentru intreg corpul didactic. E interesant si mediul social din care provin studentii. Nu cumva sunt din lumea celor cu bani multi? Sunt intrebari la care presa ar trebui sa aduca raspunsuri.

    • Ce treaba are liceul? Pt niste persoane majore. Probabil sunt din top 5 din gorj. Mai important sunt cauzele care i au determinat sa faca asta. Sa glumesc putin ….au spirit de antreprenori 😉

  2. Si la liceul ecaterina teodoroiu din tg jiu se face contrabanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.