Noutăți privind susținerea rezidențiatului 2019


A fost publicat noul calendar pentru desfășurarea concursului de rezidențiat. Ministerul Sănătății a anunțat un proiect de ordin care stabilește toate detaliile și noutățile despre Rezidențiat 2019, după ce ministrul Sorina Pintea a declarat că testul se amână de pe 17 noiembrie pe data de 8 decembrie 2019, din cauză că nu există ministru la Educație care să semneze ordinele.

Noul calendar pentru rezidențiat 2019

Înscrierea candidaților se va desfășura în perioada 28 octombrie -11 noiembrie 2019.

Transmiterea listelor cu candidații înscriși de către Direcțiile de Sănătate Publică Județene și a municipiului București Ministerului Sănătății se va face până cel târziu 14 noiembrie 2019;

Centralizarea listelor de către Ministerul Sănătății și defalcarea candidaților pe centre universitare se vor face până cel târziu 25 noiembrie 2019.

Pe data de 27 noiembrie 2019 se vor afișa pe site-ul rezidentiat.ms.ro listele cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii.

Candidații vor sesiza eventualele erori de redactare până cel târziu 29 noiembrie 2019.
Pe data de 05 decembrie 2019 se vor afișa pe site-ul rezidentiat.ms.ro și pe site-urile facultăților de medicină și farmacie repartizarea candidaților pe săli în funcție de domeniul pentru care s-au înscris.

Alegerea posturilor/locurilor de candidați se va face în funcție de punctajul obținut în perioada 17-19 decembrie 2019.

Contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare se vor semna în perioada 6-14 ianuarie 2020, iar repartiția pe clinici de pregătire se va face în perioada 14-16 ianuarie 2020.

Concursul se va desfășura tot după aceleași reguli ca anul trecut. În esență, va fi sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, iar examenul de rezidențiat va dura 4 ore. Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Concursul se va desfășura după aceeași metodologie, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Ministerul Sănătății va publica pe site-ul oficial http://www.xn--rezideniat-nyd.ro/, toate amănuntele privind numărul locurilor şi posturilor, metodologia și condițiile de participare.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.