Nu își achită amenzile

jandarmi

Foarte mulți gorjeni care au fost sancționați de către reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj nu și-au achitat aceste sancțiuni, astfel că cei care le-au aplicat au luat alte măsuri.

În cursul anului 2014, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj a înaintat instanţelor de judecată un număr 10 cauze-amenzi aplicate. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 3.840 lei, fiind dispuse prestarea unui număr de 246 ore de muncă în folosul comunităţii. Majoritatea sancţiunilor contravenţionale aplicate de către agenţii constatatori din cadrul unităţii care nu au fost achitate de persoanele sancţionate în termenul legal, au vizat fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pe linie de prostituţie şi cerşetorie. În conformitate cu prevederile  art. 9, alin.1- 5 din  O.G. nr. 2/ 2001, privind  regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, instanţa judecătorească poate, în baza unei sesizări să înlocuiască amenda cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii. „În anul 2013, o parte dintre amenzile aplicate de către jandarmii gorjeni, pe diferite acte normative, în valoare totală de 30.510 lei, nu au fost achitate de către persoanele sancţionate, acestora fiindu-le întocmite documentele specifice care au fost înaintate la instanţele de judecată pentru înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării contravenienţilor la prestarea unor activităţi în folosul comunităţii, rezultând un număr total de peste 900 de ore”, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Un comentariu

  1. Cei care le-au dat sa le suga ….. De doua ori pentri fiecare amenda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.