Nu noaptea, ca hoții, ci ziua, ca MAFIOȚII! Consilierii locali PSD-ALDE repun în discuție concesionarea parcării de la Piața Centrală MILIARDARILOR de la Rodna. Poliția se face că lucrează!


În vreme ce Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj efectuează cercetări pentru a constata dacă există aspecte de natură penală cu privire la elaborarea proiectului de hotărâre pentru concesionarea sau închirierea terenului de la Piața Centrală în vederea construirii unei parcări supraetajate, retras, cu scandal, de pe ordinea de zi a Consiliului Local Tg-Jiu, la finele lunii ianuarie, de primarul Marcel Romanescu, șase aleși locali ai PSD și ALDE au inițiat un nou proiect de hotărâre prin care vor cu orice preț, chiar și cu riscul unui dosar penal, să ofere continuitate concesiunii afaceriștilor Diaconu și Bâlteanu. Proiectul ar urma să fie supus votului consilierilor municipali în ședința din 30 mai și exclude, în totalitate varianta ca municipalitatea să construiască parcarea supraetajată.

Noaptea ca hoții…

Timp de zece ani, mai exact din 2008, oamenii de afaceri care dețin firma Rodna SRL, ce gestionează parcarea din Piața Centrală, amenajată pe un teren închiriat de la Primăria Tg-Jiu, nu au făcut altceva decât să traseze niște linii cu vopsea, să monteze borduri limitatoare și să încaseze, iar municipalității i-au plătit, lunar, 8.667 de lei.
Anul trecut, cei doi afaceriști, Liviu Diaconu și Nicolae Bâlteanu, au solicitat municipalității analizarea și aprobarea prelungirii închirierii sau a concesionării terenului respectiv, în contextul în care, contractul expiră la finele acestui an, pe data de 15 decembrie, iar ei intenționează să construiască pe acel teren o parcare supraetajată, investiția urmând să se ridice la suma de 2.046.000 de euro. Mega-proiectul, atașat solicitării, era de fapt o schiță pe o pagină A4 și un „memoriu”.
Presați de timp, în condițiile în care termenul scadent al contractului se apropia, oamenii de afaceri au revenit, ulterior cu o nouă adresă la Primăria Tg-Jiu, asigurați, potrivit unor surse, că se puseseră în funcțiune unele pârghii pentru susținerea proiectului.

Pe 24 octombrie, anul trecut, a apărut primul referat cu nr. 31693, semnat de directorul Direcției Juridice, Constantin Răduțoiu și șeful Serviciului Juridic Contencios, Adrian Șcheau, privind propunerea de întocmire a unui studiu de oportunitate pentru construcția unei parcări supraetajate pe terenul aferent actualei parcări din Piața Centrală. Primarul Marcel Romanescu a aprobat documentul, urmând să fie întocmit un proiect de hotărâre în acest sens care să fie supus votului consilierilor locali.
La ședința extraordinară a Consiliului Local Tg-Jiu din data de 6 noiembrie 2017, primarul Romanescu nu a fost prezent, fiind plecat la Gala Asociației Municipiilor din România la București, iar proiectul de hotărâre privind întocmirea acelui studiu de oportunitate a fost semnat de viceprimarul Aurel Popescu. Culmea este că documentul a fost însoțit de un alt referat, care purta același număr și aceeași dată cu cel vizat cu două săptămâni în urmă de primar, 31693/24.10.2017, și parafat de aceeași șefi de la juridic, Răduțoiu și Șcheau, dar aprobat, de această dată de viceprimarul Popescu.

Noul referat ce a ajuns la mapa consilierilor municipali indica, practic, ce trebuia să evidențieze studiul de oportunitate și anume,”modalitatea de atribuire, în situația în care se va considera că posibilitățile bugetare ale municipiului nu permit realizarea în timp util și de eficiență a investiției”. Prin votul unanim al celor 15 aleși locali prezenți, hotărârea a fost adoptată în forma propusă fără nici un amendament, adică, spre exemplu, concurs de soluții, în locul studiului de oportunitate.
Totuși, studiul de oportunitate efectuat de Consulting Company SRL oferea două variante: una prin care municipalitatea putea construi parcarea, iar ce-a de-a doua, concesionarea sau închirierea terenului unei firma în vederea edificării parcării supraetajate.

Pe 22 ianuarie a.c., Marian Rotaru, directorul Direcției de Patrimoniu, a întocmit un referat privind însușirea studiului de oportunitate, dar a ignorat concluziile acestuia și a propus atribuirea terenului pentru o perioadă de 49 de ani, prin închiriere sau concesiune, către o societate comercială, pentru construirea parcării supraetajate de la Piața Centrală.
Rotaru a exclus complet din referat varianta prin care și municipalitatea putea construi parcarea, iar documentul a fost introdus spre dezbatere în comisia de specialitate a consiliului local pe 23 ianuarie, zi în care primarul Romanescu se afla în concediu medical. În aceeași zi, a fost inițiat, de viceprimarul Aurel Popescu proiectul de hotărâre privind însușirea studiului de oportunitate și închirierea sau concesionarea terenului pentru parcarea supraetajată de la Piața Centrală și a fost semnat expunerea de motive.
La ședința Consiliului Local Tg-Jiu din 29 ianuarie a.c., consilierii municipali nu au avut posibilitatea să citească studiul de oportunitate, pentru că la mapele de ședință a ajuns doar coperta documentului.

În final, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi de către primarul Marcel Romanescu, consilierii PSD, Cristian Toader Pasti, Iulia Vână și Liliana Luca, respectiv Maria Țambrea de la PSRo au votat ordinea de zi cu acel proiect de hotărâre retras, alături de cei de la PNL și PMP, în timp ce alți zece consilieri locali, printre care și cei doi viceprimari, Adrian Tudor și Aurel Popescu, s-au abținut la vot, în ciuda argumentațiilor solide de ordin juridic expuse de secretarul orașului, Grigore Jianu.

Ziua ca mafioții…

După dezvăluirile Gorj-Domino despre ”Afacerea parcarea Rodna”, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a comunicat, oficial, că s-a autosesizat, iar Serviciul de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări pentru a constata dacă există aspecte de natură penală în elaborarea proiectului introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Tg-Jiu și va face propuneri în consecință către unitatea de Parchet competentă.
În ciuda anchetei penale, aflate în lucru de la finele lunii ianuarie, recent, șase consilieri locali de la PSD și ALDE au inițiat un nou proiect pentru a le servi pe tavă parcarea de la Piața Centrală afaceriștilor de la Rodna.
Viceprimarul Aurel Popescu, Cristian Toader Pasti, cel care a votat pentru retragerea proiectului de pe ordinea de zi în ianuarie, Constantin Ștefan și Viorel Petcu, de la PSD, respectiv Eduard Lădaru și Ion Dorin Pârcălăboiu de la ALDE, vor reintroducerea proiectului privind concesionarea sau închirierea terenului de la Piața Centrală în vederea construirii unei parcări supraetajate, în ședința de miercuri, 30 mai.

Interese

Dacă va fi construită de afaceriștii Diaconu și Bâlteanu, parcarea de la Piața Centrală ar urma să se întindă pe 3.700 de mp, din cei 3.942 închiriați firmei Rodna SRL, pentru a nu afecta scara rulantă de acces în complexul comercial al firmei, scara de la intrarea dinspre parcare în supermarketul Carrefour, dar și cele două terase de la intrarea în piață și chioșcul Velpitar, construcții provizorii, ridicate pe diferența de 242 de mp, spații subînchiriate de afaceriști.
Dacă, inițial, proiectul propus municipalității era estimat la 2.046.000 de euro, valoarea actuală a investiției ar putea fi de 5.746.000 de lei, adică 1,3 milioane de euro, iar construcția cu un singur etaj, ar aduce în plus 100 de locuri de parcare.
În studiul de oportunitate durata de execuție a parcării este estimată la 6 luni – 1 an, în schimb, Rotaru este mai permisiv și le oferă afaceriștilor un termen de grație de 2 ani, în care să fie obligați să finalizeze investiția. Argumentul forte pentru care investiția ar trebui făcută de municipalitate este faptul că pentru cele 5,7 milioane de lei, costul parcării, perioada estimată pentru recuperarea investiției este de 7 ani, adică este previzionat un venit net, anual, de peste 820.000 de lei, în contextul în care, societatea Rodna SRL plătește, în prezent, o chirie anuală de 104.000 de lei.


loading...
Loading...

Citește și

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin …

2 comentarii

  1. Cu tot respectul , ofiterii de la Investigarea Fraudelor ar fi trebuit sa decline dosarul la DIICOT . Astea sunt fapte de criminalitate organizata . In primaria mun Tg Jiu pe vremea raposatului nea’ Florin au fost create structuri de crima organizata .Oricum , felicitari redactorului pentru curajul de a scrie despre banditii care jefuiesc de 20 de ani municipiul Tg Jiu .Primarul Romanescu are o singura sansa de a indrepta lucrurilor ( daca doreste). ar trebui sa scape de componentii structurii mafiote din primarie , Rotaru , Aurel Popescu , Tudor al mic si gras , Radutoiu , Scheau, cel de la Edilitara si alti cativa prin metode legale sau spre binele cetatenilor chiar metode aflate la limita legalitatii . Altfel ,acesti pui de mafioti vor devaliza in continuare municipiul si il vor sabota pe Romanescu in tot ce face bine .

  2. roboțelul...

    Hai domnule Manda, să vedem dacă sunteți demn de haina militară, se poate face un dosar penal?!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: