Număril elevilor dintr-o clasă, micșorat


Numărul de elevi dintr-o clasa ar putea fi limitat la 25, după aprobarea cifrei de școlarizare pentru anul viitor. Anunțul vine din partea Ministrului Educației, Ecaterina Andronescu care a precizat că și această lege este în vigoare și va fi o aplicată gradual, începând din anul 2020, adică din toamna anului urmator.

„Școlile din România se depopulează, este o realitate tristă. Sunt copii din ce în ce mai puțini în școlile din România și atunci trăim următorul fenomen: și datorită faptului că școala românescă este polarizată, adică sunt școli cu performanțe foarte bune, pot intra în orice competiție fără să ne temem că vom pierde, și școli cu performanțe slabe, părinții fac o presiune extraordinară pe școlile bune. Ceea ce este foarte normal pentru că orice părinte și-ar da copilul la o școală bună.
Și-atunci suntem în situația în care în școlile în care se depopulează să avem puțini elevi și să avem foarte mulți elevi, 30-35 de elevi în clasă, în școlile foarte bune. Încercăm să găsim soluții în așa fel încât să nu mai ajungem aici. Și-am început de acum pentru că în curând, vom avea probabil săptămâna aceasta cifra de școlarizare pentru anul următor aprobată, sper să nu mai trecem dincolo de 25 de elevi în clasă. Este o măsură care este în sistemul românesc de învățământ și dupa părerea mea este absolut necesară”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Dupa cum prevede Legea educatiei nationale, nr. 1/2011, cu modificarile și completările ulterioare, la capitolul III, art. 63, în cazul învățământului gimnazial și liceal, numărul de elevi care alcătuiesc o clasă nu poate fi mai mare de 30.

Totuși, atat pentru gimnaziu cât și pentru liceu, efectivul maxim de 30 de elevi are tendința de a deveni, pe fondul restructurării rețelei școlare românești, o medie constantă în foarte multe unități de învățământ din mediul urban. Consiliile de administrație ale școlilor căutate de către parinți nu au, sub presiunea finanțării per elev, interesul de a reduce acest număr.

loading...
Loading...

Citește și

Mai multe obiecte pierdute se află în posesia polițiștilor locali din Târgu Jiu!

În perioada 23.06.2019 – 14.07.2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice, în timp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: