Numele unui judeţ din România s-ar putea schimba. Cum este posibil!


Consilierii județeni din Olt au aprobat, luni, hotărârea ca, pe 7 octombrie, să fie organizat referendumul pentru schimbarea denumirii judeţului Olt în Olt-Romanaţi. Consultarea publică ar urma să aibă loc în aceeaşi zi cu referendumul naţional privind redefinirea familiei.

„Cu ocazia referendumului județean, cetățenii județului Olt sunt chemați să se pronunțe prin „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteți de acord cu atribuirea denumirii OLT-ROMANAȚI județului OLT?”, se precizează în hotărârea aprobată de consilierii județeni. Aproximativ 900.000 de lei sunt pregătiți din bugetul județului Olt pentru acest referendum.

Pentru a fi validat este necesar ca la vot să se prezinte 30% dintre cei aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „DA”. Vestea bună este că documentele cetăţenilor din Olt nu se vor schimba odată cu redenumirea judeţului, ci la termenul de expirare.

Județul Romanați a fost o unitate administrativă de ordinul întâi din Regatul României, aflată în regiunea istorică Oltenia. Reședința județului era orașul Caracal.

Loading...

Citește și

Surori date dispărute, găsite de un polițist aflat în timpul liber

Vestea că două surori din Mătăsari au dispărut, joi, după ce au plecat de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.