Numeroși profesori au chiulit de la titularizare

titularizare

Cadrele didactice au susținut ieri cel de-al doilea examen important pentru cariera lor din această vară. Este vorba despre examenul de titularizare în învățământ. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, examenul a decurs fără incidente.

Un număr de 641 de dascăli s-au înscris în vederea susținerii examenului de titularizare, dar doar 546 s-au prezentat la proba scrisă. Peste 80 dintre aceștia nu au predat lucrările la sfârșitul probei, păstrându-și dreptul de a participa la următoarea sesiune a examenului.
Probele scrise se susţin pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în concordanţă cu programele specifice pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

26 de posturi titularizabile

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială în profilul postului.
Potrivit reprezentanților IȘJ, anul acesta sunt 26 de posturi titularizabile și 256 de posturi complete și incomplete pentru suplinire. Primele rezultate ale examenului vor fi afișate pe data de 25 iulie. Candidații nemulțumiți vor putea depune contestații în aceeași zi, iar rezultatele finale vor fi afișate pe data de 30 iulie.

Repartizarea începe pe 31 iulie

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie şi 1 august 2014. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în perioada 4-5 august 2014.

Loading...

Citește și

CJCPCT Gorj ’52

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează vineri 28 februarie 2020 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.