Numirea DIRECTORULUI Muzeului „Brâncuși”, CRITICATĂ DUR de DEPUTATUL Vîlceanu. Cum REACŢIONEAZĂ Chepeneag


Dan Vîlceanu a anunţat, pe pagina de socializare, că-l va interpela pe ministrul Culturii după ce social-democratul Valentin Chepeneag a fost numit director al instituţiei de cultură fără a fi organizat concurs pe post.

Deputatul PNL acuză că Valentin Chepeneag a fost pus director din pix de PSD la un muzeu care nu există, deocamdată. Muzeul Naţional ”Constantin Brâncuși” a fost înființat prin lege încă din anul 2016, urmând să-și aibă sediul în Casa Gănescu din Târgu-Jiu. Până acum, însă, nu s-a făcut mai nimic. Dan Vîlceanu acuză că postul de director la muzeu a devenit o sinecură de partid. “Muzeul ”Brâncuși” a fost înființat prin lege încă din anul 2016, urmând să-și aibă sediul în Casa Gănescu din Târgu-Jiu. La acest muzeu care nu are nici sediu, nu există, nu ştim unde să-l căutăm pe directorul acestei instituţii. Au pus un director şi atât. Muzeul nu are niciun angajat. Postul de director la muzeu a devenit o sinecură de partid, pentru că cei de la PSD atâta minte au. Îl avem pe acest pesedist care încasează un salariu cred că destul de mare fără să aibă obiectul muncii. Mai nou merge şi se prezintă director la muzeul care nu există. A fost pus director din pix, fără concurs, fără să aibă un proiect. Muzeul este înfiinţat prin lege. Ministerul trebuia să facă toate demersurile legale astfel încât acest muzeu să poată funcţiona. Ar fi trebuit organizat un concurs serios la care să participe specialişti. Târgu-Jiu ar fi avut de câştigat”, a declarat parlamentarul liberal.

Chepeneag: E dureros dacă amestecăm cultura cu politica

Valentin Chepeneag nu vrea să-i dea replica deputatului Dan Vîlceanu. Directorul interimar al Muzeului Naţional ”Constantin Brâncuși” spune că a fost numit interimar pe o perioadă de 4 luni. Chepeneag susţine că obiectivele sale este obţinerea de fonduri pentru reabilitarea Casei Gănescu și să pregătească organigrama noii instituții de cultură. “Am fost numit director interimar pe o perioadă de 4 luni până la organizarea concursului pe post. Cu siguranţă, voi participa la concurs. Prioritatea mea este să fie finalizată documentaţia pentru a obține finanțare pentru reabilitarea Casei Gănescu. Am promisiuni clare că voi obţine finanţare. În plus, trebuie aprobată organigrama şi regulamentul de funcţionare ale instituției. Aştept să primim şi un buget de la Ministerul Culturii. Până când nu vor fi finalizate aceste proceduri nu putem vorbi de organizarea unor expoziţii sau altceva. Nu vreau să discut despre afirmaţiile făcute de domnul Vilceanu. Este dureros dacă amestecăm cultura cu politica”, a conchis Chepeneag.

loading...
Loading...

Citește și

Se lucrează la clopotnița din Bolbocești și cu autorizația expirată! Inspectoratul în Construcții așteaptă să se tragă clopotul

Lucrările la clopotnița și copertina de la biserica din satul Bolbocești, comuna Albeni, au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: