miercuri , 19 februarie 2020 - 20:23

O carieră privată de la Văgiulești aprovizionează o uzină de stat pe bandă rulantă! CEO a oferit doar un mizilic


Management defectuos, astfel vede primarul Gigel Jianu activitatea lui Eugen Corcoață în fruntea UATAA Motru. Edilul își susține acuzele prin care încearcă destituirea actualului administrator al UATAA, în scris, consilierilor locali, cărora le demonstrează că din neprofesionalismul lui Corcoață uzina care furnizează căldură și apă caldă municipiului a contractat de la CE Oltenia doar 1393 de tone de cărbune în iarna 2018-2019, restul primindu-l contra cost de la o carieră privată. Mai exact de la firma lui Cârligelu de la Văgiulești.

În data de 15 mai 2019, UATAA care finalizează la rapid cărbunele furnizat de CEO, se abonează la SC NAST CRL SPEDITION SRL di Văgiulești „fără respectarea procedurii legale de achiziție” și evident fără acordul Consiliului Local ori al primarului Gigel Jianu. O spune chira primarul care îi cere astfel capul lui Corcoață.
„Cantitatea cărbunelui furnizat de această societate este mai mult decât îndoielnică, buletinele de analiză ale acesteia făcându-se foarte rar, în mod unilateral(fără delegate din partea beneficiarului), fără să specifice la ce cantități se referă eșantionul de calitate, fără să respecte o procedură acceptabilă asemănătoare cu cea aplicată de CEO”, notează Gigel Jianu în informarea făcută consilierilor, cu o lună de zile în urmă.

Edilul liberal a anunțat că în viitoarea ședință va face un proiect de hotărâre prin care va cere demiterea actualului administrator special și va nominaliza altul, nemulțumit fiind de toate cele prezentate în informare, nu numai legat de cărbune ci și de certificatele de CO2, de lipsa apei calde în oraș și de contractele defectuase pentru unitate.

Conflict politic

Ce nu spune edilul este că, în achiziția certificatelor de CO2 chiar acesta a propus cumpărarea lor de la Oradea pentru 30,5 lei pe bucată, astfel UATAA fiind nevoită să plătească aceaste prețuri, plus un comision de 10.000 de euro. UATAA a primit de la Guvern peste 90 de miliarde de lei dar nici acesta și nici administratorul nu au făcut demersuri pentru achiziționarea din timp a certificatelor, la 17-18 euro pe bucată.
Atacurile lui Jianu vin, astfel, în contextul în care se apropie perioada de iarnă, UATAA nu are autorizație de mediu, nici până la această oră, atrăgându-se atenția edilului de către reprezentanții în cauză că în lipsa investițiilor pe mediu pentru eliminarea cenușei și a fumului, până la 1 octombrie, uzina riscă să nu mai poată furniza agent termic în această iarnă.
De altfel, angajații primăriei, în această perioadă sunt forțați să găsească variante pentru a demonstra măcar că există intenție de accesare a 14 milioane de lei, bani necesari pentru investiții la UATAA pe partea de mediu.

Bani din piatră seacă

Este greu de crezut că într-un timp atât de scurt se va găsi vreo soluție avându-se în vedere că, la această dată, nu există identificată nicio sursă de finanțare care să sprijine astfel de investiții. Astfel criza este una politică, mingea fiind pasată de la unul la altul, deși cei care au de pierdut sunt cetățenii care riscă să rămână cu caloriferele reci iarna asta.

Loading...

Citește și

1,3 milioane debit la CEO. Insolvența UATAA încă un an de zile, aprobată în ședința de CL!

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru și-a prelungit insolvența cu încă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.