duminică , 23 februarie 2020 - 17:04

O gorjeancă, la Jocurile Olimpice de la Rio

denisa-tillvescu

Denisa Tîlvescu este născută la Târgu Jiu, pe 13 august 1996, iar în urmă cu șase ani a fost selecționată pentru a intra în fabrica de campioni a canotajului, la Orșova. Anii au trecut, iar fata a dovedit că antrenoarea sa a avut dreptate. Acum, Denisa va merge la Rio, ca rezervă, cu echipa de canotaj.

 

denisa-tilvescu-2Canotoarea Denisa Tîlvescu, din Târgu-Jiu, va merge la Rio, la Jocurile Olimpice de vară, alături de lotul olimpic român. Jocurile se vor desfășura în perioada 5—21 august. Fata va participa, ca rezervă, la prestigioasa competiţie sportivă, dar spune că oricum experiența va fi de neuitat. „Da, o să fac parte din delegație. Eu o să merg ca și rezervă. Nu îmi este frică de virusul Zika. Dacă este să se întâmple ceva, se va întâmpla oricum și oriunde. Categoric va fi o experiență care mă va pregăti pentru următoarea ediție a jocurilor olimpice. Practic canotajul de șase ani. Am fost selecționată de doamna antrenoare Mariana Maliș, în urma unor parametri pe care îi aveam. Am făcut liceul la Orșova, în perioada în care am făcut și junioratul la canotaj. Acum, pregătirea sportivă se desfășoară la Snagov. Sunt la facultate, la Universitatea din Craiova, Facultatea de Educație Fizică și Sport”, a spus Denisa Tîlvescu. Iată ce spunea antrenoarea despre Denisa, într-un interviu acordat HotNews: „Denisa Tîlvescu este sclipitoare din toate punctele de vedere. Nu este o sportivă masivă, are 1,82 metri, dar are calități motrice deosebite, iar inteligența o ajută să aibă o tehnicitate de mare clasă. Din punct de vedere tehnic, este în primele trei din toate generațiile care mi-au trecut prin mână”.

Loading...

Citește și

ARGUMENT privind crearea Centrului „Constantin Brâncuși” al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

Moștenirea artistică lăsată de Constantin Brâncuși a intrat în conștiința umanității ca unul dintre reperele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.