O nouă PRIMĂ în CEO, în luna MAI. De ce s-a luat DECIZIA!


Angajații CEO au primit primă în tichete cadou în valoare de 1100 de lei, dar vor fi nevoiți să înapoieze statului o parte din sumă, în luna mai.

Mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat a dus la impozitarea cu un procent destul de mare al bonusului de Paște. Constantin Crețan spune că, pentru a atenua șocul acesta, în luna mai, administrația și sindicatele au decis să fie acordată cota de cărbune în valoare de 600 de lei. “E o problemă cu impozitarea doar la prima de Paște, e mai mare ca anul trecut, dar se va lua cam echivalentul anului trecut. În schimb, celelalte trei prime sunt mult mai bine din punct de vedere al impozitării decât anul trecut. La toate trei câștigurile sunt cu 30% mai mari, adică cea de Ziua Meseriei, de Crăciun și de cărbune. Am convenit ca la lichidarea din mai, când se va impozita prima de Paște, să dăm o a doua primă, ca să atenueze șocul, adică se va da cota de cărbune în valoare de 600 de lei. Odată ce contribuțiile au trecut de la angajator la angajat a crescut cuantumul impozitului, toate sunt mai mari ca anul trecut. Anul trecut, erau în jur de 30%, anul acesta sunt aproximativ 42-43% impozitele salariatului. Faptul că ea a crescut de la 1000 la 1100 atenuează creșterea contribuțiilor de la 30% la 42%, dar nu în totalitate. Celelalte prime nu vor fi impozitate decât cu 10%”, a declarat vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Constantin Mitrescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. in tara asta chiar nimic nu mai merge normal, totul e superficial, am fi avut pretentii ca macar jurnalistii sa fie altfel, dar probabil ca nu au cum, parca au facut toti liceul la f.f. unde se ponteaza doar prezenta…pai ai facut praf articolul asta , confunzi contributiile cu impozitarea , ca impozitarea e mai mare…FALS – impozitarea pe tichete este mai mica decat pana acum , era 16% acum e 10% , numai ca acest tip de tichete „cadou” spre deosebire de cele de „masa” sunt trecute si prin cotele de contributie la cas , cass, somaj…astea s-au marit prin treerea CONTRIBUTIILOR de la angajator la angajat , au fost 16,5% acum totalizeaza 35% …dar e mai usor sa spunem „impozitele statului” nu conteaza ca doar 10% e impozit si restul reprezinta contributii la somaj, sanatate si pensii …o faceti din prostie „stimati jurnalisti ” aceasta confuzie sau sunteti rau intentionati sau pur si simplu superficiali in gandire (cam similar cu prostia si asta)

  2. Go-gorjene, în Mai nu se dă o nouă primă, este prima din luna Noiembrie, dar așa va faceți voi citiți cu gogoși și denaturat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.