O piață veche de peste 2.000 de ani, descoperită în apropierea Templului din Ierusalim


O masă cântar din secolul I î.Hr., descoperită recent la Ierusalim, oferă indicii că aici ar fi putut exista în urmă cu peste 2000 de ani o piață din care se aprovizionau pelerinii în drumul lor spre al Doilea Templu.

Pe lângă masa folosită pentru cântărirea vinului sau a uleiului, săpăturile efectuate în Parcul Arheologic din Cetatea lui David, din Ierusalimul de Est, au condus la descoperirea a zeci de greutăți pentru cântar din piatră, informează un comunicat al Autorității pentru Antichități din Israel (IAA).

ceste descoperiri întăresc ipoteza că aici s-ar fi aflat piața principală a Ierusalimului în perioada celui de-al Doilea Templu. În această zonă se găsea așa-numita „Cale a Pelerinilor” care pornea de la Bazinul din Siloam și mergea până la Muntele Templului, unde în prezent se află Esplanada Moscheilor și Sanctuarul Islamului.

Arheologul Ari Levi, care a a coordonat săpăturile, precizează că „marea cantitate a greutăților din piatră de diferite mărimi” și masa cântar atestă existența acestei piețe organizate în Ierusalim.

Foto sus: Ari Levi, Israel Antiquities Authority

sursa: historia.ro

loading...
Loading...

Citește și

Un meteorit ar fi scos Pământul din era glaciară şi a format cel mai vechi crater de impact de pe Terra

De-a lungul istoriei sale de aproape 4,54 miliarde de ani, Terra a fost lovită în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.