miercuri , 16 octombrie 2019 - 11:30

O primărie din gorj cu trei contabili vrea să angajeze firmă de contabilitate! Edilul propune externalizarea serviciului și aprobarea proiectului


La Albeni, primărie cu trei contabili bine remunerați, unul singur fiind plătit cu peste 4300 de lei lunar, se dorește angajarea urgentă a unei firme de contabilitate care să pună ordine în actele financiar-contabile ale instituției. Asta, urmare a raportului Camerei de Conturi Gorj din luna mai, care a impus UAT-ului să rezolve problema contabilității până în toamna acestui an. Mai exact, verificatorii de la Camera de Conturi i-au solicitat primarului Ionuț Stan, pe 17 mai 2019, să pună în execuție decizia nr.35 din 13 mai 2019 privind refacerea situațiilor financiare pentru perioada 2016-2018, abatere constatată în urma auditului financiar pentru anul trecut, realizat în primăvară la UAT-ul din Albeni. Abia în iulie însă primarul Stan a a realizat că are o problemă serioasă la Contabilitate.

Consilierii locali din Albeni sunt întruniți astăzi în ședință la ora 17.00 pe ordinea de zi aflându-se trei proiecte. Unul privește rectificarea unei hotărâri de CL din 2018 privind indicatorii tehnico-economici și cofinanțarea pentru realizarea investiției de la Școala Gimnazială nr. 1 Albeni, privind dotarea cu mobilier, cel de-al doilea, și cel mai important, aprobarea achiziționării serviciilor contabile de specialitate, externalizate din primărie, și abia acum prezentarea aleșilor a Deciziei nr.35 din 13 mai 2019 a Camerei de Conturi Gorj. Ce a păzit primarul până acum legat de decizia Camerei de Conturi nu știe nimeni, dar interesant este că raportul de specialitate prin care acesta se cere angajarea unei firme de contabilitate este semnat chiar de contabila Maria Bălășoiu, care astfel rămâne fără obiectul muncii, ca și restul colegelor sale.
Rămâne de văzut dacă aleșii vor fi de acord cu acest demers al edilului local care a avut până de curând patru contabili angajați, contabilul șef Buculea fiind data afară, apoi rugat să revină la locul de muncă.
Consilierii vor lua act abia vineri că situațiile financiar-contabile ale Primăriei Albeni pe anii 2016-2018 nu au avut aprobarea CL, dar și o serie de neconcordanțe între balanțe sesizate de verificatorii de la Camera de Conturi. Asta, deși, primarul în toată această perioadă, în calitate de ordonator de credite, a făcut o serie de investiții neprobate de aleși, dar și sumedenie de plăți și de achiziții.
Primăria are la dispoziție 6 luni de zile să remedieze neregulile depistate la controlul din mai.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce posturi și-au REZERVAT secretarii de stat gorjeni! Cine rămâne ȘOMER și cine încasează o pensie de 14.000 de lei, lunar!

Gorjenii din Guvernul Dăncilă, cu o singură excepție, nu rămân șomeri, însă pe posturile rezervate, …

Un comentariu

  1. Banii pe care ii plateste pe firma de contabilitate sa ii retina din salariul celor 3 „contabili” care vor doar leafa, nu si sa munceasca de banii aia. Le recomand un angajator privat unde muncesc fizic dublu sau triplu pe minimul pe economie si care nu comenteaza ca li s-a dat ceva in plus de facut. Apropo, cat are alariul fiecare dintre ei? Pe cine au in spate de se comporta asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: