O profesoară de la „Pompiliu Marcea” Târgu Jiu cere IȘJ trimiterea directoarei școlii în fața Comisiei de Disciplină! Ce acuze GRAVE îi aduce acesteia!


Un cadru didactic al Școlii Gimnaziale „Pompiliu Marcea’’ din Târgu-Jiu a solicitat, în aceste zile, în scris, Inspectoratului Școlar Gorj să discute și să analizeze în Comisia de Disciplină a instituției o serie de documente care atestă că mai mulți elevi ai școlii, aceștia terminând între timp clasa a VIII-a, au fost agresați fizic și verbal de Pătrășcoiu Rozica, directoarea unității educaționale. Profesoara speră ca în acest cadru, directoarea Rozica Pătrășcoiu va prezenta și o explicație pentru modificarea unor medii la engleză, disciplina predată de directoare în anii anteriori, și la franceză, lucru petrecut în anul școlar trecut, fapt anunțat deja, în scris, de reclamant, Consiliului de Administrație al IȘJ.

Pătrășcoiu Rozica, directoarea unității educaționale

Rozica Pătrășcoiu, acuzată recent de secretara școlii pe care o conduce, că ar fi avut o tentatativă de lovire a subalternei sale, fapt cercetat, în prezent, de o comisiei a Inspectoratului Școlar Gorj, este în mijlocul unui alt scandal. De data aceasta, Daniela Damo, profesoară de fizică și chimie la școala condusă de Rozica Părășcoiu, o acuză pe directoare că ar fi modificat, în mod ilegal medii, în catalog, la disciplinele limba engleză și limba franceză, fapt adus la cunoștința CA-ului IȘJ încă din 19 iunie 2018 și în mai multe adrese transmise inspectoratului școlar, dar și că aceasta ar fi agresat elevi ai școlii în 2017, fapt cercetat și de DGASPC Gorj și comunicat printr-o adresă, în februarie 2018.

Damo: „Nu trebuie ignorată fapta pentru momentul de rătăcire al directoarei”!

În opinia profesoarei Damo, deși dosarul penal privind agresarea mai multor elevi ai școlii în 2017 de către directoarea Pătrășcoiu a fost clasat, în cauză fiind începută inițial urmărirea penală in rem pentru faptă, agresiunea a existat, iar dosarul s-a închis doar pentru că părinții minorilor și-au retras plângerile la adresa șefei școlii. Damo prezintă însă, în susținerea celor precizate, o declarație a aparținătorului unuia dintre minorii implicați în acel conflict. Este vorba de declarația tatălui uneia dintre fete care a scris că fiica sa a fost lovită cu telefonul în cap de Pătrășcoiu. Declarația prezentată acum de Damo IȘJ-ului a fost dată în fața agentului de poliție, pe 20 februarie 2017, iar în cuprinsul acesteia se arată clar că directoarea a fost acuzată direct de agresarea elevilor școlii.

,,Fiica mea, la terminarea orelor, a venit la domiciliul comun și mi-a spus că în timpul ultimei pauze de la ore, în timp ce se afla pe holul școlii a fost surprinsă de doamna directoare Pătrășcoiu Rozica în timp ce folosea telefonul mobil și aceasta a solicitat să îl predea(..). Fiica mea i-a dat telefonul iar doamna directoare i-a aplicat vreo două-trei lovituri în frunte cu acesta. De asemenea, doamna directoare a jignit-o pe fiica mea numind-o «nesimțită și nenorocită». Ulterior fiica mea și doamna directoare au intrat în clasă iar aceasta din urmă i-a întrebat pe ceilalți colegi de-ai fiicei mele dacă au și ei telefoane mobile asupra lor, în acel moment, fiica mea a observat cum doamna directoare i-a lua telefonul și colegei sale A. și i-a aplicat și acesteia câteva lovituri cu acesta în frunte’’, se arată în declarația pe care Damo vrea să o ia în discuție Comisia de Disciplină a Inspectoratului Școlar Gorj pentru a lua măsurile care se impun cu directoarea de la ,,Pompiliu Marcea’’.

Lovite cu telefoanele în cap, elev lovit cu tocul cizmei

În aceeași declarație a părintelui, dată în fața agentului de poliție, se mai scriu următoarele: ,,De asemenea, doamna directoare i-a mai aplicat colegului fiicei mele O. o lovitură cu tocul cizmei în picior, iar pe elevul B. l-a numit oligofren”. Pentru că restul părinților elevilor implicați au refuzat să dea și ei declarații în cauză, dosarul a fost clasat.

În ceea ce privește ancheta DGASPC Gorj, Damo prezintă IȘJ informarea instituției legate de caz, dar și faptul că părintele fetei respective s-a adresat în martie anul trecut instituției și a menționat că fiica sa ,,a fost trasă de păr și lovită în cap cu propriul telefon mobil de doamna directoare Pătrășcoiu’’ , menționând că este de acord cu evaluarea psihologică a fetei sale și includerea acesteia într-un program de consiliere psihologică la sediul unității de asistență socială și protecție a copilului. O săptămână mai târziu, părintele se răzgândește și renunță la consiliere.

Jignită în Consiliul Profesoral

Damo cere acum IȘJ să ia în considerare și adresa trimisă CA-ului instituției pe 19 iunie când această profesoara reclama că ar fi fost jignită de directoarea școlii, în Consiliul Profesoral, pentru că a solicitat ,,respectarea legii” și scăderea notei la purtare a doi elevi, unul având 200 de absențe în semestrul I și media 4 la purtare. ,,Sunt profesor cu o vechime de 29 de ani, sunt profesor emerit cu ordinul ,,Meritul pentru învățământ, în grad de Cavaler’’, inspector școlar, am fost director de școli pe parcursul carierei mele didactice, membru în Comisii Naționale ale unor concursuri de chimie la nivel națioal, iar doamna director Pătrășcoiu Rozica îmi spune în Consiliul Profesoral că ,,nu mă ajută nici mintea, nici vocabularul’’ și asta numai și numai pentu că ,,am cerut respectarea legii”, spune profesoara Damo în reclamația făcută la IȘJ în care cere ca aceste nereguli să fie discutate în Comisia de Disciplină a IȘJ Gorj, aceasta făcând plângeri, în acest sens, și la Ministerul Educației.

Pătrășcoiu neagă și ignoră

Rozica Pătrășcoiu a negat acuzațiile secretarei și le-a negat și pe cele privind agresarea elevilor școlii în 2017, elevii respectivi terminând între timp clasa a VIII-a. Aceasta a declarat pentru Gorj-Domino că i se pare suspect că este implicată în astfel de evenimente tocmai atunci când are loc evaluarea anuală a directorilor. În ceea ce o privește pe Damo, Pătrășcoiu a declarat încă de anul trecut că o ignoră pe profesoara de fizică și chimie, încă de când a fost scandalul cu mediile corectate. ,,De când lumea şi pământul, în învăţământ se greşesc medii. Potrivit regulamentului, avem voie să punem ştampila şi să ne asumăm prin semnătură acea corecţie. S-a greşit, s-a corectat, oamenii greşesc, nu suntem roboţi. N-a existat presiune, nu există aşa ceva. Eu o ignor, femeia mă sfidează, cam asta este colaborarea”, a spus Pătrășcoiu despre relația cu Damo.
„Sper ca IȘJ să evalueze documentele depuse, la care nu a avut acces până acum, și să ia măsurile în consecință”, a declarat profesoara Daniela Damo.

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

6 comentarii

  1. Tani asta o fi ruda cu Patrascoiu de la Aparegio ? Ca au cam acelasi tip de comportament.

  2. Elevul Dima dintr-a 7-a

    Ce model de om educat poate oferi copiilor aceasta persoana, irascibila, imfatuata, aroganta, tiranica, intr-un cuvant agresiva? Pare sa aiba niste probleme cu capul, nu are toate tiglele pe acoperis. Chiar nu se poate gasi un cadru didactic capabil si educat care sa fie pus sa reprezinte o scoala? Este o mare pata pe invatamantul targujian!

  3. Mai aveti ceva de spus? Eclar! A mintit cu nerusinare in presa ca nu a lovit copiii, acum sunt dovezile clare !!! RUSINE ISJ GORJ ca aparati si sustineti o asemenea creatura ! RUSINE , RUSINE, RUSINE !!!! RUSINE SI ACELOR PARINTI CARE NU AU CURAJUL SA IASA IN PRESA SI SA FACA DEZVALUIRI !!! FELICITARI CADRELOR DIDACTICE CARE AU AVUT CURAJ SA FIE DE PARTEA COPIILOR !!!! JIGODIE FA BINE SI DA-TI DEMISIA !!! NU MERITI O ASEMENEA FUNCTIE, NICI MACAR SA PREDAI LA CLASA !!!!

  4. Cea bataie am luat de la aceasta profesoara ingrata. Am fost elev la pompiliu marcea intre anul 1996-2000. Nu pot sa cred ca a ajuns directoare. Halal de romania. Halal de targu jiu.

  5. Am ramas cu sechele de la bataia care am luat-o de la aceasta zisa profesoara. Batea de ziceai ca e la sala de box. Tremurau izmele pe mine doar gandindu-ma ca aveam ora cu ea. Pe un coleg l-a batut asa de tare ca am crezut ca i s-au rup plamanii. Asta se intampla in anii 1997-2000. Nu cred ca s-a schimbat Nu mai pot sa fac plangere la politie, acum. Dar sper ca ceilalti copii sa nu treaca prin ce am trecut eu.

  6. De ce nu ai făcut atunci plângere la politie? Acum cu siguranță NENOROCITA nu ar mai fi avut posibilitatea sa lovească copiii. Dar asta e: INDIFERENȚA UCIDE!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: