O statuie a Ecaterinei Teodoroiu va fi amplasată în București


Un proiect al Primăriei Sectorului 5 pentru Centenarul Marii Uniri se referă la amplasarea unei statui a Ecaterinei Teodoroiu, prima femeie ofițer combatant din Armata Română, în Piața din fața Hotelului Marriot.

Pentru proiectele dedicate Centenarului Primăria Sectorului 5 va aloca un buget de 9 milioane de lei. Statuia cu Ecaterina Teodoroiu va fi amplasată în fața Hotelului Marriot în perioada septembrie 2017 – decembrie 2018. Buget total alocat este de 1.125.000 de lei (337.500 de lei propuși spre aprobare prin rectificare bugetară pentru anul 2017 și 787.500 de lei propus pentru bugetul anului 2018), relatează news.ro.

De asemenea, reprezentanții Primăriei de sector vor să amplaseze și o statuie a lui Tudor Vladimirescu, care „a intrat în București, cu oastea pandurilor, prin Sectorul 5”. Bugetul total alocat ar fi de 1.350.000 de lei (405.000 de lei propuși spre aprobare prin rectificare bugetară pentru anul 2017 și 945.000 de lei propuși pentru bugetul anului 2018).

Tot o statuie dorită în Sectorul 5 este cea a unui dac: „Sectorul 5 – ca parte din cea mai veche zonă a Bucureștiului – este strâns legat de formarea poporului român, al cărui simbol este dacul. Amplasarea unei statui/ansamblu statuar cu acest simbol pe teritoriul Sectorului 5 ar materializa legătura profundă a sectorului nostru cu istoria, cu formarea poporului român, conștientizând, în rândul cetățenilor, apartenența la civilizația și aspirațiile din prezent”, scriu inițiatorii proiectului, a cărui valoare este de 135.000 de lei (40.500 de lei propuși spre aprobare prin rectificare bugetară pentru anul 2017 și 94.500 de lei propuși pentru bugetul anului 2018).

sursa: historia.ro

Loading...

Citește și

«Coronavirusul, armă biologică, se va răspândi peste tot în lume». Iată care ar fi antidotul!

Adevăr sau invenție? Despre epidemia de coronavirus care se va răspândi peste tot în lume …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.