duminică , 23 februarie 2020 - 17:07

O unitate militară din Gorj se dotează cu echipamente antiglonț

vesta-antiglont

Unitatea militară de jandarmi de la Târgu Jiu achiziţionează echipamente specifice de protecţie pentru combat şi antrenament care să îi protejeze de gloanţe pe cei implicaţi în acţiuni.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj şi-a propus să deruleze activităţi de pregătire care să se apropie cât mai mult de o acţiune reală, iar jandarmii să nu fie surprinşi în momentul în care se vor confrunta cu situaţii deosebire şi să ştie la ce să se aştepte. Deocamdată, nu se cunoaşte care va fi evoluţia misiunilor viitoare ale jandarmilor, însă se pare că şefii jandarmilor nu vor să fie prinşi pe picior greşit, în cazul în care vor trebui să răspundă prezent la apelul forurilor superioare.

Vestă şi cască antiglonţ

Astfel, în urma deciziei conducerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, la dispoziţia jandarmilor vor fi echipamente speciale, de tipul vestă antiglonţ şi cască antiglonţ. Potrivit preţurilor de pe piaţa din domeniul echipamentelor militare şi de intervenţie cea mai ieftină vestă antiglonţ depăşeşte 500 de euro. Cu un preţ similar se poate achiziţiona şi casca antiglonţ. Cu toate că este nevoie de echipamentele cele mai bune de protecţie în combat şi antrenament pentru a simula la un nivel cât mai apropiat de realitate o anumită intervenţie, criteriul principal de achiziţie stabilit nu este calitatea, ci preţul cel mai scăzut. Echipamentele de tipul celor amintite mai sus vor intra în dotare jandarmilor gorjeni în perioada imediat următoare, fiind în derulare procedurile de achiziţie.

Baza de antrenament

Nu întâmplător sunt luate decizii care vizează pregătirea celor are ar putea participa la intervenţii directe, având în vedere seria de atentate teroriste în diferite colţuri le lumii. Cel mai recent exemplu este situaţia din Belgia, iar ultimul în care a pus pe jar întreaga planetă s-a petrecut în Paris, unde terorişti înarmaţi cu mitraliere au secerat numeroase vieţi. Gorjul are două obiective de interes în domeniul militar. Este vorba de baza de pregătire de la Rânca despre reactivarea căreia se vorbeşte de câteva luni, precum şi Uzina Mecanică de la Sadu, care produce muniţie compatibilă cu standardele NATO, însă unde sunt necesare investiţii de 5 milioane de euro pentru retehnologizare şi creşterea producţiei. Obiectivul ar fi ca fosta unitate militar de la Rânca să poată fi folosită în caz de nevoie ca bază de pregătire şi de antrenament pentru personalul NATO.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.